Малко популярни, но много интересни забележителности в Киев - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Малко популярни, но много интересни забележителности в Киев
Автор: Peika.bg
Малко популярни, но много интересни забележителности в Киев

Украйна е една от не особено популярните европейски дестинации, но определено си заслужава да бъде посетена – особено нейната столица Киев.

Там ви очакват замъци, крепости, архитектурни паметници, великолепни паркове и други атракции. Киев е красив град, който ще ви впечатлисъс своите сгради, паметници и фонтани, красивата си природа и с множествотоси паркове. В следващите редове ще ви разкажем за едни от най-интересните места, които можете да видите там.

Зеленият театър е едно от мистичните места на Киев, за което се носят легенди. Той е традиционно място за среща на хора, интересуващи се от езотерика. Сградата е построена върху руини върху хълмовете на Днепър през 1949 г., като проектът включвал построяването на парк с въртележки и амфитеатър с капацитет от 4000 души. След известно време Зеленият театър губи популярността си и след пожар през 70-те години театърът е реконструиран и се е превърнал в арена за концерти на открито. В края на 80-те години театърът отново запада, докато през 2000 г. започва втората му реконструкция, а в периода 2011-2014 г. комплексът е бил използван като летен нощен клуб.

В Киев можете да видите и най-голямата кафемелачка в града – тя се намира в предната част на музея „Тарас Шевченко“. Паметникът на кафемелачката е символ на кафене, разположено наблизо и е копие на стара кафемелачка. Тя е украсена с големи кафяви кафени зърна и живописни жирафи. Паметникът е творба на известен украински скулптор, който също е автор на много други интересни произведения в Киев.

Най-старият куклен театър в Украйна също се намира в в Киев и си заслужава да бъде посетен. Той е основан през 1927 г. и представлява 3-етажна сграда, проектирана като приказен замък с кули, има 2 зали – за 300 и за 110 души. На 1-вия етаж посетителите ще намерят детско кафене и античен музей на куклите; 2-рият етаж на театъра е украсен със странни пеперуди, тигри и дракони; 3-тият етаж пък е мястото където можете да видит герои от популярни приказки и анимации. Територията около театъра също в приказен стил – там можете да видите цветни лехи, стълби, фонтани и скулптури на приказни герои.

Паркът „Гейдар Алиев“, който се намира близо до посолството на Азербайджан също е от местата, които не а за изпускане. Той е открит в чест на 90-годишния юбилей на лидера на Азербайджан и е известен със своята уникална архитектура, която не е характерна за Киев. Паркът е на няколко нива, които се спускат по хълма и изглеждат като стена на някакъв източен замък. Има и красив водопад, който тече по вертикална мозайка. На територията на парк „Гейдар Алиев“ посетителите могат да видят някои растения, характерни за азербайджанската флора. Има и зрелищен фонтан, който врети вечер.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин