Малта: Забележителности на три острова - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Малта: Забележителности на три острова

Малта е малка островна държава, губеща се насред простора на Средиземно море.

В Малта ще откриете красиво крайбрежие с изумителни скални образувания, старинни укрепени градове, останки с археологическа стойност и поразителна природа.

Разположена на около 50 мили на юг от Сицилия, Малта представлява географски и културен мост между Европа и Северна Африка, както личи от забележителностите на острова.

Предлагаме ви осем от тях, в случай че се спрете на това скрито средиземноморско бижу.

Напред към галерията със забележителности в Малта!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Aleks, 04.01.2014 | 21:34
Тази статия и препратката със снимките от нея са пълни с откровени глупости. Не мога да си представя, как може някой да седне да напише нещо, да го публикува и да не си направи труда да провери елементари неща. Малта не е на Луната, по дяволите. 1. Столицата на Малта се казва Валета. Ла Валета може да я е наричал Ленин, но градът не се казва така нито официално, нито неофициално. 2. Хипогеумът не се намира във Валета. Намира се през няколко града в град Паола. 3. Малта не е плажна дестинация. "Плажовете", където може да се каже че има такива , са малки, пренаселени и често изкуствени. 4. Комино няма постоянни жители... 5. Градът до Синята лагуна се нарича Зурия (или по-точно Зуриъ). Q в малтийския език е глух звук, най-близък до нашето Ъ. 6. Хаджар Ким ще да е някой починал китайски пълководец. Тук може би говорите за Аджар'им? 7. Ако в малък и запуснат Марсашлок бяха летните вили на "повечето" малтийци, градът (тук села няма) щеше да е около 47 пъти по-голям и островът щеше да се накланя на изток през лятото от наплива. (Колебая се между възмущение и бурен смях.)
Абонирайте се за нашия бюлетин