Проклятието на италианския остров Гайола - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Проклятието на италианския остров Гайола
Проклятието на италианския остров Гайола

Остров Гайола се намира в близост до неаполитанското крайбрежие и представлява две съседни малки островчета, свързани от къс и тесен мост, който прилича на част от природния релеф. На единия от островите се издига усамотена вила, а вторият е необитаем. През Античността островът е помещавал храм на Венера, наред с други римски сгради, чиито останки днес са видими на твърдината и сред околните води. Вилата е построена в средата на ХІХ в. 

Островът създава впечатление за чудесно място за отдих. Обаче сред жителите на околността той е печално прословут като прокълнат поради преждевременната смърт и неволите на неколцина от собствениците му.

Поредицата от злополуки започва около 1920 г., когато тогавашният стопанин бива открит мъртъв, увит в черга. Скоро след това съпругата му се удавя.

Всеки следващ стопанин бива сполетяван от трагично нещастие: един получава сърдечен удар, следващият се самоубива в лудница в Швейцария, друг пропилява имуществото си с безпътен живот, внукът на четвърти бива отвлечен.

Островът е бил притежание и на Джани Анели, управител на “Фиат”, чийто единствен син се самоубива. След смъртта на сина му и племенникът му Умберто Анели, подготвян за наследник на поста, умира от рядко раково заболяване едва 33-годишен. Последният собственик лежи в затвора поради упадъка на неговата компания за застраховки.

Днес вилата е изоставена и безлюдна. Та кой ли би посмял да заживее там?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин