Малта с програма за дигитални номади - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Малта с програма за дигитални номади
Автор: Peika.bg
Малта с програма за дигитални номади

Търсите промяна на средата? Малта току-що отвори заявления за едногодишна програма за визи за дигитални номади, приканвайки отдалечени служители от цял ​​свят да преместят домашния си офис в средиземноморския архипелаг.

Разрешението за пребиваване на Nomad е отворено за хора, които работят от разстояние и които могат да продължат да вършат настоящата си работа, докато пребивават в Малта за една година. Като държава-членка на ЕС, Малта вече приветства дигиталните номади от ЕС, но настоящатапрограма позволява на кандидати от държави извън ЕС, които имат право на малтийска виза, да участват, включително лица от САЩ, Обединеното кралство и други.

„Разрешението ще бъде издадено за една година и може да бъде подновено при кандидатстване по преценка на Residency Malta, стига кандидатът да отговаря на зададените критерии за допустимост, заявиха организаторите. „Желаещите, които имат интерес да останат по-малко от година, ще получат национална виза за срока на престоя си.

На пръв поглед Малта изглежда олицетворява всички стереотипи на средиземноморска островна държава, с обляти в слънце градове, сгради с охранен цвят и привидно спокоен и непринуден начин на живот. Но това е държава, която възнаграждава задълбоченото проучване. Като дългосрочен посетител ще намерите съкровищница от история, архитектура от световна класа, приключения на открито, изцяло уникална и селска кухня за всички сезони и блокбастър пейзажи, които служат като фон за телевизия и филм.

Малта, разположена между Италия и северноафриканското крайбрежие, е мултикултурна нация с разнообразна емигрантска общност. Английският е един от официалните езици тук и езикът за правене на бизнес. Той също така разполага със здрава телекомуникационна инфраструктура и беше първата страна от ЕС с национална 5G мобилна интернет услуга.

За да кандидатствате за цифрова виза за номади, трябва да сте напълно ваксинирани и да представите доказателство. Ще трябва да сключите и здравна застраховка, която да ви покрие по време на престоя ви и да платите 300 евро административна такса. За повече информация вижте уебсайта Nomad Resident Permit.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин