Мисия Русе или едно шоу, в което публиката е участник - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мисия Русе или едно шоу, в което публиката е участник

На една единствена сцена на площад „Свобода“ в Русе в навечерието на празника на българската Независимост музиканти, танцьори и певци ще забъркат невероятен коктейл от джаз, рок, фолклор и класическа музика, а публиката ще бъде не само зрител, а и пълноправен изпълнител в спектакъла.

Шоуто носи заглавието „Мисия РУСЕ“ и е дело на британския композитор, диригент и психолог Тим Щайнер, който вдъхновен от над 120-те първи неща, случили се в Русе, от близостта на града до река Дунав и от свободния дух на русенци, решава да посвети на дунавския град своето първо представление в България.

Тим Щайнер е създател на стотици творчески проекти от различен мащаб из цяла Европа, с подчертано социален характер, с участието както на професионални музиканти, така и аматьори, начинаещи и публика.

Досегашната му работа включва композиране и продуциране на спектакъла "Hunter Gatherer" за три оркестъра - изпълнен от концертния оркестър на BBC и аматьорски оркестри от Девън и Корнуол, като част от фестивала Music Nation.

Дирижирал е групата STOPestra – португалска рок банда, включваща 100 изпълнители.

Бил е артистичен директор на Connected to Music и творчески ръководител на събитията Over the Rainbow, I’d Do Anything и Play it Again, организирани от BBC.

Тим Щайнер посещава Русе, за да почувства атмосферата и духа на града. Няколко месеца той подготвя своя подарък за жителите и гостите на града. Заедно с Русенския общински духов оркестър, Тамбурашкия оркестър към СОУ „Христо Ботев“ гр. Русе, фолклорни ансамбли, Камерен и Народен хорове при НУИ „Веселин Стоянов“ Русе, Хор „Дунавски звуци“, Хор „Дунавски вълни“ , Държавна опера Русе, русенски рок банди и млади музиканти от НУИ „Веселин Стоянов“ Русе Тим Щайнер ще превърне центъра на Русе в поредната световна сцена за осъществяване на своята мисия да обединява хората чрез музиката.

Други проекти на Тим Щайнер са SCORE! – представление на 5000 младежи на стадион St. Andrew’s, Hear and Now в подкрепа на хората, страдащи от алцхаймер и деменция и произведение за духов оркестър в дом за сираци в Азербайджан. Той пише музиката и дирижира фанфарите за откриването на Special Olympics през 2009 г. Миналата година композира произведението PLAY за благотворителната музикална организация „Музика за младежта“. Той е създал и ръководил десетки семейни и училищни концерти в Обединеното кралство и Норвегия.

Кога и къде: 21 септември 2014 г., 18:00 часа, пл. „Свобода“, Русе

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин