Мистичният остров Ирландия (видео) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мистичният остров Ирландия (видео)
Автор: Мария Захариева
Мистичният остров Ирландия (видео)
Снимка: flickr.com/psyberartist

Едно незабравимо пътешествие с автомобил. 8 дни по пътищата на остров Ирландия. 3 спиращи дъха обекта на ЮНЕСКО.

Наелектризиращото видео, което ще видите, е създадено от Каспър Даниел Дидрик и Енца ди Лече по поръчка на организацията Tourism Ireland, отговаряща за маркетинга на остров Ирландия (Република Ирландия и Северна Ирландия) като туристическа дестинация.

В клипа ще видите едно вълнуващо пътуване, което бихте могли да изживеете и самите вие. Ако имате желание, разбира се. И се вълнувате от мистични чудеса, дело на природата и човека.

 

Местата, представени във видеото, са:

- Нюгрейндж - древна гробница, построена от развита цивилизация и по-стара от пирамидите. Намира се на около час с автомобил или 50 километра на север от Дъблин, Република Ирландия.

- Островите Скелиг - по-големият от двата, мистичният Скелиг Майкъл, е мястотото, където средновековни монаси си построили манастир “близо до края на света”. До острова се стига с лодка - добре е да си резервирате място няколко седмици/месеца предварително. Вторият, Малък Скелиг, е защитено убежище на птици и може да му се радвате отдалеч. Двата острова се намират в югозападния ъгъл на Република Ирландия, на около 170 километра от Корк и 280 километра от Голуей.

Стъпките на Гиганта (буквално Тротоарът на гиганта) - грандиозната скална формация (онези еднакви каменни стълбове, приканващи да се поразходите върху тях, докато в краката ви се разбиват морските вълни) се е образувала, когато тонове гореща лава се срещнали със студената вода на океана. Благодарение на тази среща, днес все още се носят легенди за великти битки между гиганти. Гигантската крайбрежна алея се намира в най-северната част на Северна Ирландия, на около 60 километра от Белфаст и на 40 километра от Лондондери.

Mystical Island of Ireland from StoryTravelers on Vimeo.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин