Мокри, мръсни, луди – най-калното бягане в света - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мокри, мръсни, луди – най-калното бягане в света
Автор: Мира Янева

Маратони по света има хиляди, но участниците в тях рядко могат да се похвалят с ентусиазма, лудостта и количеството мръсотия по дрехите на тези около 200 души, които всяка година участват в Калното бягане в Молдън, Великобритания.

Естествената кал, която е само на една крачка да влезе в графа „тресавище“, се намира при естуара на река Блекуотър в графство Есекс. Тази кал се е превърнала в трасе за мокрите, мръсни и чиста проба луди участници в Калното бягане, което се провежда всяка пролет. Чудесно време за малко упражнения след зимното ядене. Както и за благотворителност – състезанието набира средства за благородни каузи.

Нужни са нерви от стомана и бойна устременост за изминаването на 400-те метра – с тичане, падане, ставане и дори пълзене – според обстоятелствата.

За да наберат възможно най-много средства за благотворителност, участниците са облечени в ярки и чудновати костюми, перуки, които допълнително затрудняват калния пробег. И както често се случва, зяпачите многократно надминават по численост смелчаците и обикновено са над 15 000 души.

За актуалните дати на Калното бягане следете в секция Събития.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин