Музеят с най-добрите вибра...ции - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музеят с най-добрите вибра...ции
Автор: Мира Янева

Добрите вибрации, добрите вибрации... са важни във фъншуй. И в положителното мислене. И измежду чаршафите. И ако никога не сте се замисляли как са изглеждали първите вибратори в света (задвижвани са с пара, ту-тууу!) или как се извършва манипулация с електрически вибратор, имате спешна нужда от образователно посещение в музей.  

Адресът е Сан Франциско, 1620, Polk Street, а мястото се нарича „Добри вибрации, музей на античните вибратори“.

Ако сте гледали забавния игрален филм „Hysteria” (препоръчвам), сте наясно коя е била една от най-разпространените болести в края на 18-и век: истерията. Или поне така са смятали лекарите, които са имали хиляди случаи на изнервени, стресирани и недоволни от живота жени. По това време това се е смятало за болест, която трябва да бъде лекувана. А вибраторът е изобретен като медицински инструмент, който да бъде използван за лечението на „женски болести“.

След като стресът започва да се лекува с психотерапия, маркетинговата стратегия на производителите на вибратори се променя и те започват да го рекламират като пенкилер за всяка болежка – от главоболие до астма и туберкулоза!

В този музей на вибратора в Сан Франциско можете да видите част от вибраторите от времето на нашите прапрапрабаби, реклами по темата, както и да чуете разказ за прелюбопитната съдба на този универсален домакински уред.

Работно време 12:30 – 18:30 часа (всеки ден; в четвъртък до 20:30 часа).

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин