Анатомия на женския секс туризъм - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Анатомия на женския секс туризъм
Анатомия на женския секс туризъм
Снимка: Thinkstock/Guliver

Някой някога несправедливо е обявил мъжете за основни търсачи на любовни и плътски утехи. Но не по-назад остават и дамите, които „търсят запознанства“. Профилът, да кажем на секс туристка от Великобритания, включва средна и нагоре възраст, прилична заплата, неуспешен любовен опит в собствената си страна и... търсене на ласки из далечни, екзотични земи.

А обектите на техните желания? В Гамбия не зад гърба, а направо в очите ги наричат „разплодни мишки“, на Карибите – „алфонсовци“, в Йордания - „марлборо мъже“, в Ямайка - „бийчбойс“. В повечето случаи това са мъже, които нямат пари, нямат образование, често не могат и да се подпишат. За сметка на това обаче имат божествени тела, които съблазняват самотните пътуващи европейки и североамериканки. Както и добра стратегия за това как да демонстрират привързаност, да гледат с разтапящ влюбен поглед и да подаряват бурни нощи в замяна на пълна издръжка от страна на своите касички.

В любовта, както знаем, всичко е разрешено и туроператорите на Запад съвсем целенасочено предлагат секс туризъм за жени. Под евфемистични описания като „приключенски остров насред океана“ се крие представата за бели плажове, райски къщи и неизтощими мъжкари, които не познават нито умора, нито срам между чаршафите.

За да изследва темата, журналистка от британския вестник „Дейли мейл“ заминава за ямайски курорт, известен с дългата си ослепително бяла плажна ивица и... нищо друго. Това обаче е достатъчно за шестхилядното крайбрежно градче да посреща стотици хиляди туристи годишно, а за местните мъже – по цял ден да обикалят плажа за нови завоевания.

Когато журналистката пита един свръхмускулест, свръхуверен местен бийчбой защо под прицела му са само жени на средна възраст, той отговаря: „Запознавам се с туристка, каня я да се забавляваме заедно, а тя доброволно ми дава пари и ме кани да остана в нейната хотелска стая. И какво от това? Естествено, насаме правим любов. Но аз съм нормален мъж и харесвам жени“.

Любопитното е, че докато при мъжете всички карти са поставени на масата и те не срамуват да признаят, че са секс туристи, жените често не се признават за такива. За много от тях преживените романси се основават на истински чувства и те предпочитат да наричат почивките си „романтични ваканции“. 

Такива пътувания освен до Карибите и някои азиатски държави, са насочени и към на пръв поглед неочаквани дестинации като Йордания, например. Едва ли бихте очаквали в консервативната държава да се развива секс туризъм, но в някои части, предимно около древния град Петра, местните мъже са открили бърз и лесен начин да осребрят ползите от женския туристически поток. 

В крайна сметка се оказва, че ситуацията е взаимно изгодна: финансово за местните мачовци; плътски и емоционално за приходящите секс туристки... така де, самотни дами, които търсят запознанства.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Desislava Stoyanova, 04.09.2013 | 13:31
уау :) загорели лелки! представям си как се запътват там тонове жени :Р
Абонирайте се за нашия бюлетин