Музикалният фестивал „Пукелпоп“ в Хаселт, Белгия - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музикалният фестивал „Пукелпоп“ в Хаселт, Белгия
Автор: Елена Исаева
Музикалният фестивал „Пукелпоп“ в Хаселт, Белгия
Снимка: pixabay.com

Белгия е красива страна с много романтични и интересни градове, които заслужават вашето внимание.

 

Хаселт е един от тях - малък, прекрасен град, намиращ се в Белгия. Климатът му е много благоприятен, което заедно с красивата природа, исторически паметници и богато културно наследство го прави желана дестинация за туристите. Той е един от запомнящите се градове, които остават дълбоко в спомените и ви крат да се върнете там отново.

Музикалният фестивал „Пукелпоп“ в Хаселт, Белгия
Снимка: pixabay.com

Тук има изобилие от забележителности, интересни музеи, и не на последно място уютни и елегантни кафенета и ресторанти, където можете да хапнете вкусна и разнообразна храна от белгийската, европейската, американската, индийска и всякаква друга национална кухня.

Градът има много добре развита инфраструктура и транспорт, с който лесно и удобно можете да се придвижвате от една точка до друга, за да разгледате всички забележителности и интересни места, които сте си набелязали. Разбира се като много други градове по Европа и Хаселт има изградени традиции в организиране на празненства и фестивали.

Музикалният фестивал „Пукелпоп“ в Хаселт, Белгия
Снимка: pixabay.com

 

Всяка година градът става домакин на най – големия музикален фестивал в Белгия – Пукелпоп. За първи път той се провежда през 1985 г. Групите, които вземат участие по онова време са „Рамонес“, „Бъзкокс“, „Джизъс енд Мери Джейн“, „Ник Кейв“ и „Бад сийдс“. В последствие фестивалът се разраства, докато достига голяма международна известност и популярност сред най – елитните европейски фестивали. Най – често изпълняваните стилове са рок, техно, пънк и метал.

Освен за концертни изпълнения, фестивалът се превръща и в сцена за изпълнение на различни и много интересни танцови представления. Средата на лятото през месец август е подходящо време за това събитие. Това е сезонът, в който най – много туристи и летовници идват на почивка. Разбира се има и такива посетители, които идват специално за самия фестивал. Атмосферата е изключително празнична и много завладяваща. И туристи, и местни се забавляват и веселят и стават доброволни непринудени участници в това музикално артистично шоу. По улиците на града цари веселие и музиката звучи отвсякъде. Тук можте да танцувате колкото пожелаете, без значение дали имате умения на професионален танцьор, или просто искате да се отпуснете и да се впишете в международния грандиозен купон. Играе се пантомима, има комедийна програма, както и изградена киношатра, в която постоянно се прожектират филми. Повечето гости остават през цялото време на фестивала, а някои продължават почивката си и за повече от три дни. Съчетаването на ваканционен отдих с музикалното събитие си заслужава времето и вниманието.

Ако сте любител на подобен тип музика, това е едно от тези събития, които завинаги ще останат в сърцето ви и кой знае, може да се върнете някой ден отново за да си подарите тази наслада за сетивата.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин