На хотел в компанията на... жирафи - животни - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На хотел в компанията на... жирафи
Автор: Peika.bg
На хотел в компанията на... жирафи
Снимка: thesafaricollection.com

Някога да сте си мечтали да отседнете в наистина екстравагантен хотел?

Например такъв, в който може да споделите закуската си с жирафи? Е, точно такова изживяване може да си подарите в хотел „Жираф менър“ в кенийския град Найроби. Там ще отседнете в едно приятно местенце, където компания ще ви правят 8 добродушни жирафа. Хотелът е единствен по рода си и със сигурност ще е нещо, което няма да забравите.

Една от основните положителни характеристики на „Жираф менър“ е самата сграда, която е била изградена през 1930 г. и разгръща архитектура, напомняща на ранните дни на европейците в Източна Африка.

Собственици на това прекрасно и необичайно място, което е и техен дом, са Джок и Бети Лесли-Мелвил. Тяхна цел в живота винаги е била да запазят този застрашен вид жирафи.

На хотел в компанията на... жирафи
Снимка: thesafaricollection.com

Затова и бизнес идеята им изскочила в съзнанието им съвсем спонтанно. Така те стартирали дейността на хотела и започнали да позволяват на посетителите да споделят храната си с необикновените си нови приятели.Обикновено те посещават имението сутрин и вечер, за да поздравят гостите и да подушат няколко закуски, преди да се отправят към убежището си.

Хотелът се намира на 40 мин. път с кола от летище Джомо Кенята и на 20 минути от летище Уилсън. Той разполага с общо 10 луксозни стаи, като всички те са самостоятелни и са с общ капацитет от 25 души.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин