На море във Флорида... през 1930 г. - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На море във Флорида... през 1930 г.

Представете си, че сме 30-те години на миналия век. Отваряте пощенската си кутия и вътре ви очаква картичка от ваши приятели, които са били на почивка във Флорида. Какво има на картичката?

Ако се върнем около 85 години назад във времето и разгледаме пощенските картички, които съвременниците на нашите прабаби са изпращали от слънчева Флорида, ще открием някои много чудни неща.

На много от тях плажната ивица е пълна с паркирани автомобили – нещо, което би ужасило днешните плажуващи, тогава се е рекламирало усърдно. Всъщност още с появата на автомобила, на много плажове в САЩ се установява традицията да се шофира поради липсата на други начини за достигане на почиващите.

„Чувствам се добре тук долу“, твърди мадама, върху която е стъпил крокодил, а друг герой от картичка е поседнал върху хищника.

Плажовете на Флорида влизат в ролята на терен за сутрешна гимнастика – девойки практикуват прескочи кобила на високи токчета.

Популярно забавление на плажа е правенето на снимки (както и днес, като се замисли човек). Както и храненето на чайки.

Във „Време за валс“ супермодел и тежководолаз ще танцуват под водата.

Заповядайте в галерията ни с автентични картички от архивите на Бостънската обществена библиотека, за да видите всички любопитни картички от миналото!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин