На плаж през зимата - 7 плажа, които си струва да посетите през студените месеци - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На плаж през зимата - 7 плажа, които си струва да посетите през студените месеци
Автор: Peika.bg
На плаж през зимата - 7 плажа, които си струва да посетите през студените месеци
Снимка: Unsplash

Въпреки че плажовете изглеждат най-добре, когато са обвити в слънце, някои от тях са зашеметяващи дори на фона на облаци и лошо време. 

Не позволявайте на студа да ви принуждава да стоите на закрито и да страните от бреговете. Макар че на повечето места има силни ветрове през зимата, скалистите брегове на тези грандиозни плажни ивици имат какво да предложат и през това време от годината. 

Ето 7 плажа, които си струва да посетите през студения сезон:

Charmouth Beach, Дорсет, Великобритания

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Matt Hughes (@hughes_matt)

Въпреки че определено не е най-топлият плаж за посещение през зимата, това място е като рай за вкаменелости и ще ви бъде достатъчно интересно и без да влизате във водата. Разположен на "Джурасик коуст" на Обединеното кралство, този район е известен с изобилието си от вкаменелости. Ако искате да се включите, на запад от реката е най-доброто място за търсене на тези праисторически реликви. 

Плажът Рейнисфяра, Исландия

Рейнисфяра несъмнено е един от най-красивите плажове с черен пясък в Исландия, а може да се каже и че е един от най-красивите в света. До плажа може да се стигне пеша от най-южния град на Исландия- Вик. Плажът се намира на 2,5 часа път с кола от Рейкявик. Тук можете да се разхождате сред някои от най-величествените и удивителни природни скални образувания в света, разположени на фона на черен пясък. 

Самият плаж е достатъчно драматичен, но легендата, която се носи за това място, добавя още мистерия. Легендата разказва, че троловете извадили кораб на сушата, но дневната светлина превърнала троловете в камъни. 

На това място можете да видите и пуфини. Има платформи за наблюдение на тези птици, които са доста на брой. Можете да видите как гнездят, летят и подскачат по вълните.

Plage de la Conche des Baleines, Франция

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Constantin Pappas (@constantin_pappas)

Този прекрасен малък остров край западното крайбрежие на Франция е страхотен. Пълен е с варосани сгради с теракотени керемиди и разполага с изключително спокойна атмосфера. Може би затова през юли и август мястото е претъпкано и е трудно да се намери свободно място за настаняване.

За щастие този плаж е също толкова красив и през зимата, но е в пъти по-малко натоварен. Можете да наемете велосипед и да минете по велосипедните алеи през красивите борови горички покрай пясъка. Залезите на това място също са нещо, което трябва да видите. Те са също толкова впечатляващи през зимата, колкото през лятото. 

Плаж Inchydoney, Ирландия

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @westcorkatyourfingertips

Крайбрежието на Ирландия се отличава със своите скални образувания – безмилостните вълни, разбиващи се в назъбени камъни, осигуряват драматична обстановка, която ще остане в съзнанието ви дълго. Това е плаж, с който град Корк истински се гордее. 

Можете да се разходите по брега през есента и зимата, за да се полюбувате на внушителните скали, а ако сте достатъчно смели, можете дори да карате сърф. Наоколо има и много пъбове, в които да се стоплите след разходката. Там можете да се насладите на халба бира и традиционна музика. 

Плаж Kvalvika, Норвегия

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Niko Laurila (@niko.laurila)

Ако посетите плаж Kvalvika, на Лофотенските острови, ще се чувствате така, сякаш сте на края на света. За да стигнете до там обаче трябва да положите малко усилия. Това отдалечено място е достъпно само чрез 4- километров преход. 

Най-удивителното нещо там е контрастът между отвесните морски скали и тюркоазените води. Струва си да се изкачите до планината Ryten, само за да се насладите на гледката, която се открива, а по пътя ще видите овце, пасящи на панорамен фон от отвесни скали, които сякаш се плъзгат в леденото Норвежко море. 

Hot Water Beach, Нова Зеландия 

Hot Water Beach, разположен в полуостров Коромандел, е едно от малкото места на планетата, където можете да потънете в естествени горещи басейни в пясъка, дори когато е студено. Благодарение на геотермалната активност под пясъка, водата е топла, дори когато навън е под 15ºC.

Облечете бански, вземете лопата и си изкопайте личен горещ басейн в пясъка. Имайте предвид, че водата стига до 60ºC, така че бъдете внимателни. 

Плаж Haeundae, Южна Корея

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Photo by Double.H (@double.h_film)

Плажът Haeundae е едно от най-популярните места в Корея през лятото, но е също толкова очарователен и през зимата. Има какво да видите и през зимните месеци. Наоколо има доста заведения, в които можете да се насладите на специалитети от корейската кухня, а пазарите са нещо, което не бива да пропускате. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин