Над 700 колоездачи се включиха във Велопоход „Заедно“ - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Над 700 колоездачи се включиха във Велопоход „Заедно“
Над 700 колоездачи се включиха във Велопоход „Заедно“

Социално-спортното събитие се проведе в 5-те най-големи града у нас и събра над 700 позитивни колоездачи, които показаха съпричастност към хората с хемофилия!

На 21 април, Българската асоциация по хемофилия за 4-та поредна година организира Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия, който стартира точно в 11:00 ч. едновременно в 5-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора и премина под патронажа на Местните общини иМинистерство на Здравеопазването.

Над 300 души караха колело в неделя преди обед в знак на съпричастност към хората с рядкото заболяване от Пилоните на НДК до началото на Южния Парк, като част от кампанията „Движението е промяна!“и Велопоход „Заедно“ в град София!

Българската асоциация по хемофилия получи подкрепата на Столична Община и Министерство на Здравеопазването.

62971

Асоциацията за поредна година беше подкрепена от редица неправителствени организации, както и на публични личности, които споделяха видеа в социалните мрежи, като част от тазгодишната кампания „Движението е промяна!“

Тази година кампанията премина под надслов „Движението е промяна“, с което Асоциацията призова всеки един от нас да бъде двигател на позитивната промяна. Всяка следваща година те надграждат към споделянето на информация и знание, за да мотивират публичния сектор и здравните институции да бъдат партньори в създаването на по-благоприятна среда с достъп до необходимите лекарства и съвременни методи за лечение на пациентите с хемофилия.

Ето как премина Велопоход "Заедно":

62972

62976

62973

62978

62977

62975

62974

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин