Насладете се на петзвезден престой в „Хотел „Нантъкет“ – новия роман от „кралицата на летните романи“ - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Насладете се на петзвезден престой в „Хотел „Нантъкет“ – новия роман от „кралицата на летните романи“
Автор: Peika.bg
Насладете се на петзвезден престой в „Хотел „Нантъкет“ – новия роман от „кралицата на летните романи“

Книга на месеца на Amazon и моментален New York Times бестселър – летният роман от обичаната писателка ще ви потопи в завладяваща история, изпълнена с пикантни скандали и шокиращи тайни.

Лятото не е започнало официално, докато не държим в ръцете си нов роман от Елин Хилдебранд! 

Напълно заслужила прозвището си „кралицата на летните романи“, емблематичната писателка омагьоса милиони читатели по света с нестандарните си сюжетни решения и лазурните описания на любимия ѝ остров Нантъкет. А обичаният ѝ роман „Перфектната двойка“ съвсем скоро ще се превърне в хитов сериал на Netflix с участието на Никол Кидман, Лив Шрайбър и Дакота Фанинг. 

На български език в книжарниците това лято почитателите на Хилдебранд могат да открият още една пленителна история за моментите край плажа – самостоятелния роман „Хотел „Нантъкет“. Добре дошли в най-добрия хотел на света, зад чиито стени се крият шокиращи тайни и се вихрят скандали… 

Всички на остров Нантъкет познават Лизбет Кийтън и Джей Джей О’Мали. Иконично дуо както във връзката си, така и в съвместния си бизнес да управляват най-популярния ресторант на острова, двамата изглеждат несломими. Докато един ден Лизбет не открива в телефона на Джей Джей куп мръсни съобщения до друга жена. 

Наранена, бясна, решена да зареже всички отношения с дългогодишния си партньор и да си тръгне с гордо вдигната глава, Лизбет приема предложението да стане управител на току-що отворилия врати „Хотел „Нантъкет“. Някогашното бижу от Златната епоха дълги години тъне в разруха, докато британският милионер Завиър Дарлинг не решава да инвестира цели тридесет милиона в реновацията му. 

Лизбет ще трябва да направи невъзможното – и нищо по-малко – за да превърне „Хотел „Нантъкет“в най-добрия хотел на света! Освен да подбере най-звездния персонал и да измисли как да накара гостите на хотела да се почувстват специални, тя ще трябва да впечатли и известната Инстаграм инфлуенсърка Шели Карпентър, чието одобрение ще осигури резервации за години напред. 

Призраци от миналото бродят из коридорите на „Хотел „Нантъкет“, който все още не може да се отърси от лошата репутация, която трагичен инцидент му спечелва през 1922 г. А единствено от Лизбет зависи дали той ще блесне, или ще потъне в още по-дълбоко забвение… 

Свежа като чаша студена лимонада след горещ ден на плажа, из страниците на „Хотел „Нантъкет“ще откриете неземни гледки, сочни клюки, мрачни тайни и пикантни скандали. А някъде измежду тях е и онова неописуемо качество на книгите на Елин Хилдебранд, което ги прави толкова неустоими до последната страница. 

Изпълнена с присъщите за авторката дълбочина на персонажите и многобройни гледни точки, които нареждат пред очите на читателите пъстра мозайка от истории, емоции и богати нюанси, „Хотел „Нантъкет“е книга, която не бива да изпускате това лято. 

От Елин Хилдебранд търсете още: „Перфектната двойка“, „Опасни слухове“, „Зима в рая“, „Каквото се случи в рая“, „Беди в рая“, „Златното момиче“, „Зимна улица“.

Из „Хотел Нантъкет“ от Елин Хилдебранд

 

Насладете се на петзвезден престой в „Хотел „Нантъкет“ – новия роман от „кралицата на летните романи“
 

След съсипващото скъсване с Джей Джей О’Мали Лизбет е търсила някакво вдъхновение, което да я накара да се чувства по-добре. Похарчи седемдесет и седем долара в „Уейфеър“ за поставен в рамка цитат, приписван на Сократ: „Тайната на промяната е да фокусираш цялата си енергия не да се бориш със старото, а да съграждаш новото“. Окачила го е на стената до леглото си, за да е първото, което вижда на събуждане, и последното, преди да загаси лампата.

Цялата си енергия.

Не да се бориш със старото. Да съграждаш новото. Тайната на промяната.

По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, мисли си. Тя изразходва всичката си енергия да се бори със старото.

Отново и отново преживява 30 септември, последната вечер от сезона в „Палубата“. Последната вечер от сезона в „Палубата“ е горчиво-сладка традиция – бележи края на лятото. Лизбет и Джей Джей трябва да се сбогуват с екипа, за чието създаване са вложили толкова много време и енергия (и пари). Някои от персонала ще се върнат следващата пролет, но не всички, така че преживяното лято никога не може да се повтори. Това е и хубаво, и лошо, както са установили. Последната вечер е истинска вакханалия за персонала. Лизбет и Джей Джей устройват фантастично парти, като отварят консерви хайвер от белуга и бутилка след бутилка розе „Лоран-Перие“.

Една от традициите е снимката на персонала, която Лизбет прави на членовете му, облегнати на парапета с ручеите на Монмой зад тях. Поставя в рамки тези снимки и ги окача в коридора, водещ към тоалетните. Това е един вид архив, албум, история.

Тазвечершната снимка ще е петнайсетата.

Тя просто не може да повярва. Лизбет привиква всички да се съберат и те се подреждат застанали удобно и в креативна формация. Дребосъците отпред! Гус, сомелиерът, и Уейви, главният сервитьор, подхващат Пейтън, всеобщата любимка (и доста дребничка впрочем) и я държат помежду си в легнала поза. Кристофър и Маркъс се улавят за ръце – първото им публично признание, че са станали двойка това лято. Екаш, Айбо и всичките помощник-готвачи, миячи на съдове и общи работници си намират място сред групата.

Лизбет използва телефона на Джей Джей, за да направи снимката, защото е поставен точно пред нея на маса 10. Натиска паролата на Джей Джей – 0311, рождения ѝ ден – и цъфват всичките му текстови съобщения с нелепо големи букви (Джей Джей не ще да си признае, че са му нужни очила за четене). Лизбет тъкмо се кани да излезе от съобщенията, когато нещо привлича погледа ѝ: Толкова много те желая. Последвано е от: Кажи ми какво искаш да направя с теб. Лизбет замръзва, но после си помисля: Я чакай, това все пак не е телефонът на Джей Джей. Трябва да е нечий друг „Айфон 13 Про Макс“ с електриковосин калъф, със снимка на Антъни Бурдейн отзад и с нейния рожден ден за парола. Част от секундата по-късно – невероятно колко бързо се обработва дори смайваща информация – вече ѝ е ясно, че това си е тъкмо телефонът на Джей Джей. Тези съобщения – тя превърта назад, докато открива снимка на женски гърди и познатия ѝ еректирал пенис на Джей Джей – са изпратени до Кристина Крос, отговорничката им за доставките на вино, и получени от нея.

Гус се провиква:

– Хайде, снимай вече, Либи. Взе да ми натежава!

Ръцете на Лизбет се тресат. Какво е намерила? Истинско ли е това? В действителност ли се случва? Някак си успява да си сложи маска (впоследствие го оценява като демонстрация на свръхчовешка сила). Прави снимките. Хубави се получават. По-добри от всякога. Тогава Лизбет отнася със себе си телефона на Джей Джей в дамската тоалетна, сяда в кабинка и изчита порнографските съобщения – 187, доколкото успява да ги преброи, които Джей Джей и Кристина са си разменяли през последните три месеца, като последното е от по-рано тази вечер. Лизбет иска да пусне телефона в тоалетната чиния и да пусне водата, но не го прави; намира сили да ги препрати всичките до себе си.

После се връща на партито. То е в разгара си – Поло Джи пее „Мартин и Джина“, звукът е увеличен докрай, а Кристофър, Маркъс и Пейтън танцуват. Лизбет намира Джей Джей в ъгъла до маса 1, най-търсената в ресторанта, да пие бира с двама младежи от кухнята.

– Ето я моята кралица – казва, като я вижда. Поставя длан върху кръста ѝ и се опитва да я привлече за целувка, но тя се запъва с ръце срещу него, тиква му телефона и процежда:

– Аз си отивам у дома.

– Какво? – възкликва Джей Джей.

После поглежда телефона си, където съобщенията от Кристина са лъснали на екрана. 

– О, господи, не. Либи, чакай...

Лизбет не чака. Тръгва си, като отминава Уейви, който усеща, че нещо не е наред, и се опитва да я спре.

– Не е каквото изглежда! – извиква Джей Джей.

О, само че е точно каквото изглежда, мисли си Лизбет, когато се прибира в къщата им с Джей Джей на Беър Стрийт и изчита съобщенията едно по едно. Тъкмо това е, каквото изглежда.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин