Най-богатото село в света - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-богатото село в света
Автор: Peika.bg
Най-богатото село в света
Снимка: flickr/ImmerQi

Сега ще ви отведем в света на една своеобразна комунистическo-капиталистическа утопия. Звучи странно, но не се стряскайте – става дума за най-богатото селище в Китай Хуаши.

To e oсновано от бивш секретар на местния комунистически комитет – Ву Ренабо. В миналото селцето представлява една бедна фермерска общност. С течение на времето обаче то се превръща в мултимилиарден конгломерат, който се занимава с производство и доставка на стомана.

Хуаши е разположен на 240 акра площ, а неговите „регистрирани жители“ са около 2000. Селцето е изключително привлекателно място за живеене, тъй като населението му разполага с безплатно здравеопазване и образование, луксозни, но идентични домове и автомобили, и най-малко 250 хил. долара в своите банкови сметки. Нещата обаче не са чак толкова розови, колкото изглеждат – хората в Хуаши работят 7 дни седмично и, ако напуснат селото, губят всичко, което имат. Нещата изглеждат още по-странни поради факта, че на жителите на селцето е забранено да разговарят с каквито и да било медии. Хазартът и наркотиците, разбира се също са забранени.

Най-богатото село в света
Снимка: flickr/ImmerQi


Постоянната работа на хората от Хуаши не им дава възможност да пътуват и затова е изграден Световният парк, който съдържа в себе си реплики на известни монументи от цял свят. Сред тях са Забраненият град, Великата китайска и Триумфалната арка. В града може да се натъкнете и на една от най-високите сгради в света – над 320-метров небостъргач, построен по случай 50-годишнината на процъфтяващото село. 74-етажният хотел е построен за около 500 млн. долара и може да побере всички регистрирани жители в Хуаши.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин