Най-дълбокият хотел в света- на 400 метра под земята - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-дълбокият хотел в света- на 400 метра под земята
Автор: Peika.bg
Най-дълбокият хотел в света- на 400 метра под земята
Снимка: Instagram/gobelow

Най-дълбокият хотел в света гордо се обявява за най-дълбокото жилище на Земята. Създаден е на 419 м под величествените планини на Сноудония в Уелс.

Това подземно убежище, предлагащо настаняване, достигащо максимална цена от $700, се намира в камера на някогашната оживена мина Cwmorthin. Входът му може да бъде достигнат само чрез пресичане на труден и страховит път през древните минни тунели.

Този уникален хотел, най-дълбокото убежище за сън, се състои от четири самостоятелни стаи с две единични легла. Очарователната стая в пещера, създаваща романтика, разполага с уютно двойно легло, трапезария и семпла, но функционална тоалетна и мивка.

Deep Sleep, управляван от Go Below

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Go Below Underground Adventure (@gobelow)

Deep Sleep се управлява експертно от Go Below, реномирана компания за дейности на открито. За да осигури незабравимо бягство, хотелът отваря врати само една вечер всяка седмица – събота вечер. 

Започвайки в 17:00 часа в събота, забележителното пътешествие на гостите започва в централата на Go Below близо до очарователния град Blaenau Ffestiniog. Там те се срещат с опитни водачи, които умело ги водят към този уникален хотел.

Преди да се впуснат в необикновената си експедиция, гостите трябва да направят 45-минутен преход през живописните планини. Макар и понякога стръмна, пътеката възнаграждава пътниците със спиращи дъха, вдъхващи страхопочитание гледки.

В определена вила по пътя участниците се подготвят за слизането в това подземно царство. Оборудвани с основна екипировка – каски, светлини, колани и здрави ботуши– те гарантират тяхната безопасност и комфорт за предстоящото пътуване.

И така, идва моментът да се сбогуват с външния свят, прегръщайки привлекателността да се впуснат в бездната на най-голямата и най-дълбока изоставена мина в света. Гостите правят първите си стъпки в едно необикновено подземно царство, готово да отключи тайните, пазени в неговите древни стени.

Пътуване през историческата мина

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Go Below Underground Adventure (@gobelow)

Отивайки на трудното пътуване през историческата мина, чиито операции обхващат приблизително от 1810 до 1939 г., гостите се придвижват по коварен път, пълен с останки от миналото.

Преминаването през времето включва пресичане на древни стълби, изработени от миньори, пресичане на разрушени мостове, които нашепват истории за отминали епохи, и участие в пъргави изкачвания, които тестват ловкостта и решителността.

След това спускането в светилището на хотела се разгръща, като е необходим приблизително един час, за да се стигне до свещената му територия. Симфония от завладяващи истории и завладяващи пейзажи придружава гостите, докато се впускат по-дълбоко в това подземно чудо.

При достигане на прага на Deep Sleep, отличаващ се със страхотна стоманена врата, гостите се посрещат с напитка, отправяйки топла покана да се отпуснат и да се насладят на момента.

Наслаждавайки се на истинска афера в експедиционен стил, те могат да се насладят и на безплатна храна. 

Спокойното уединение в леглото привлича гостите след този дълъг преход. Гостите имат привилегията да изпитат дълбок сън - почивка като никоя друга.

Докато нощта се разгръща, обгърнати в прегръдката на спокойствието, гостите се отправят в дълбините на сънищата си, където възстановяващата сила на съня намира най-пълен израз.

Условия

През цялата година там се поддържа постоянна температура от 10 градуса. Гостите обаче не трябва да се тревожат за студените нощи, тъй като стаите предлагат топлина и комфорт благодарение на добре изолираните си стени.

Цялото осветление в хотела работи на ниско напрежение, захранвано от ефективни 12v батерии.

Наличен е дори Wi-Fi,  осигурен от кабел с дължина един километър, простиращ се от 4G антена на повърхността. Това позволява на гостите да останат свързани със света и да споделят своите незабравими преживявания, дори в това скрито убежище.

Край на пътуването

През цялата нощ водач и специализиран член на персонала остават в хотела, като се грижат за благополучието и безопасността на всички гости. На следващата сутрин, в 8 сутринта, гостите ги очаква възхитителна закуска, състояща се от прости, но засищащи закуски и топла напитка, осигуряваща здравословен старт на деня.

С подновена енергия и скъпи спомени идва времето да се сбогуват с подземното убежище. Изкачвайки се на повърхността на мината, гостите отново изплуват в гостоприемната прегръдка на дневната светлина, като се сбогуват с пленителните дълбини, приютили тяхното необикновено приключение.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин