Най-добри места за посещение в Мароко (част 3) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добри места за посещение в Мароко (част 3)
Автор: Peika.bg
Най-добри места за посещение в Мароко (част 3)
Снимка: pixabay

Мароко е страна с ослепително разнообразие. Ще откриете дълги планински вериги, пустини, древни градове, пусти плажове и топло гостоприемство.

Епични пейзажи ще намерите на това парче в Северна Африка както и богати шарени килими, които ще пожелаете на пазарите, а градовете на Мароко са едни от най-вълнуващите на африканския континент.

Ето най-добрите места за посещение в Мароко:

9. Танжер

Най-добри места за посещение в Мароко (част 3)
Снимка: pixabay

През първата половина на 20-ти век Танжер е един от най-космополитните курорти в Средиземно море, изтъквани от своите хедонистични ексцесии, но когато е върнат в Мароко през 1956 г., той започва да изпада в неумолим упадък. Сега историята се променя и инвестициите започват да стават все по-сериозни: има страхотно ново яхтено пристанище, хотели и жилищни блокове извират около залива, а улиците се оправят. Но това не е загубило своя луд въздух, любим на поколението Beat.

10. Есауира

Най-добри места за посещение в Мароко (част 3)
Снимка: wikimedia

Прохладно и красиво, Есауира е най-спокойното място в Мароко. Отдавна това е богата културна смесица и днес посетителите са привлечени от валовете с цвят на мед, красиво пристанище с изгледи сякаш от пощенски картички и огромни златни пясъци, където вездесъщите пориви на вятъра - известни на местно ниво като ализе - създават перфектните условия за уиндсърф и Кайт сърф. Стилни риади, пресни морски дарове и очарователна художествена сцена допълват картината. Както всеки местен жител ще ви каже, Джими Хендрикс беше голям фен на мястото и вие също ще си падате по него.

11. Moulay Idriss Zerhoun

Най-добри места за посещение в Мароко (част 3)
Снимка: pixabay

Името на най-почитания светец в Мароко, свещеното градче Мулай Идрис Зерхоун съдържа мавзолея на Мулай Идрис и е едно от най-важните места за поклонение в страната. Всъщност едва през 2005 г. на немюсюлманите беше позволено да останат да пренощуват. Той е разположен на два хълма и, независимо в коя страна на града се намирате, гледките към покривите със зелени плочки и към подвижната провинция отвъд, където маслиновите горички произвеждат ароматно масло, са безспорно красиви, особено при вечерна светлина. Внимавайте за единственото цилиндрично минаре в Мароко.

12. Волубилис

Най-добри места за посещение в Мароко (част 3)
Снимка: pixabay

Амазигският цар Джуба II, чиято съпруга е дъщеря на Антоний и Клеопатра, е бил изпратен във Волубилис от римляните. Градът се превърна в процъфтяваща земеделска общност, произвеждаща зехтин, пшеница и вино за древната римска армия. Днес все още можете да стоите на стъпалата на базиликата, да гледате към същите плодородни полета и да наблюдавате неговото царство. Отвори се музей и можете да се разхождате доста свободно из този обект на ЮНЕСКО за световно наследство, като правите пауза, за да надникнете в ослепителните мозайки.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин