Най-добрите безплатни събития през август - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите безплатни събития през август
Автор: Peika.bg
Най-добрите безплатни събития през август
Снимка: Thinkstock/Guliver

Август е, август е... А ние имаме справочник на безплатните събития, които има да се случват до края на месеца из България. На някои можете да си топите краката във водата, а други са под звездите.

Л Я Т Н О  К И Н О

Лятното кино е страхотна идея за топлите летни вечери или поне е по-добра идея от баровете и заведенията, където можете да отидете винаги. Тази година из цялата страна се организират прожекции под звездите, ето някои от събитията:

Пътуващо лятно кино на БНТ1 - Лятното кино на БНТ отново тръгва на път в десетки градове в България. Прожекциите започват от 21 часа, а входът е свободен. Разберете цялата програма на Пътуващо лятно кино на БНТ1.

Блок Кино - През август 5 пълнометражни и 5 късометражни филма ще имат своите прожекции в междублоковите пространства и в дворовете на училища на 5 квартала в София. Домакини на необикновената кино-инициатива ще са Княжево, Младост, Света Троица и Хиподрума. Последната прожекция ще е на Витоша - при хижа Планинарска песен. Разберете цялата програма тук.

*

Ц Я Л  С В Я Т

Международен ден на бирата

5 август, цял свят

На този ден е разрешено да се разхладите с една леденостудена бира още от сутринта, нищо че е работен ден. Не само защото е петък, но и защото бира след работа така или иначе се консумира през всички останали дни от годината. Празникът се отбелязва от стотици бирарии, заведения, прозиводители и консуматори на кехлибарената течност от 2007 г. насам във всички по-важни страни-членки на ООН. Научетет какви са традициите по празнуването на Международния ден на бирата.

*

Ц Я Л А  Б Ъ Л Г А Р И Я

Нощта за сбъдване на желания - звезден дъжд от Персеиди

12-13 август, цяла България

Намислете си желание и на 11 срещу 12 август погледнете към небето – тогава е пикът на звездопада от Персеиди. Подробности за Персеидите и кога още можете да ги наблюдавате.

*

Г Л Е Д А Й  П Р И К Л Ю Ч Е Н С К О  Р И А Л И Т И  П О  Р Е К А  Д У Н А В

Дунав Ултра 3 River Monsters - риалити с неизвестен край

20-22 август, река Дунав

Почерпи съвсем безплатно вдъхновение и приключенски дух! Задава се Дунав Ултра 3: River Monsters - фейсбук риалити с неизвестен край! Близо 700 км за 48 часа с бягане и велосипед? Петима запретват ръкави за сериозно приключение по северната граница на България! На 20 август тази година петима истински смели мъже, атлети-аматьори ще се втурнат в кампанията - спортно изпитание Дунав Ултра 3: River Monsters. Те ще опитат да превземат дистанцията от 682 км на едноименния веломаршрут, следващ северната ни граница “Дунав Ултра”, редувайки бягане с каране на велосипед. Повече за приключението прочетете тук.

*

С О Ф И Я

Безплатни уроци по ориентиране и катерене за деца на Витоша

6 и 20 август, начало при Златните мостове на Витоша

Безплатни уроци за деца по планинско ориентиране с карта и компас, скално катерене и скаутски умения ще се проведат няколко уикенда през юли, август и септември на Витоша. Децата ще имат възможност да получат първия си урок по ориентиране в природна местност от професионални треньори. Ще се включат в игри за откриване на точки от местността, само с помощта на компас и топографска карта. Уроците са подходящи както за децата, така и за техните родители, които искат да прекарат уикенда заедно в планината. Пълно описание на дейностите по дати вижте тук.

*

Музикалните паркове на София - класическа музика в парка

20 и 26 август, Борисова градина

Четири млади музикантки, момичетата от КвартетЪТ, ще свирят за поредна година класическа музика в парка. Можете да ги чуете два пъти през август. Научете повече за проекта. 

*

В А Р Н А

Summer Salsa Fest Varna

11-14 август

Ако се чудите какво е Summer Salsa Fest Varna, това е 3-дневен, нощен плажен танцов маратон на открито. Уроци, шоу програми, партита - вижте подробности и програма на Summer Salsa fest Varna.

*

Т Ю Л Е Н О В О

Тюленово арт-фест

10-14 август

Литература, фотография, детски рисунки, гмуркане, музика, творчески базар, открита книжарница... Ще има от всичко на Тюленово арт фест, който ще се проведе от 10 до 13 август 2016 г. в село Тюленово, на Северното Черноморие. Повече за Тюленово арт фест.

*

Б А Н С К О

Джаз фестивал Банско

6-13 август, централният площад на Банско

Джем сешън под звездите в лятната прохлада на вечерите в Пирин. За пореден път Джаз фестивал Банско ще събере български и световни музиканти на централния площад в Банско. Вход свободен. Научете още за Международен джаз фестивал Банско

*

С .  Г Е Л А

Гайдарско надсвирване и събор в Гела

5-7 август, поляните над село Гела

Истински вълнуващ фестивал (да си го кажем точно – събор), където гайдите звучат сред вековните борове на Родопите, а посетителите са няколко десетки хиляди. Научете още за гайдарското надсвирване в село Гела.

***

Вижте всички събития и търсете по дата, интереси или място.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Истинският Типун, 14.08.2013 | 15:07
Непременно ще посетя няколко от тези събития.
Абонирайте се за нашия бюлетин