Най-добрите места за посещение във Франция (част 3) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите места за посещение във Франция (част 3)
Автор: Peika.bg
Най-добрите места за посещение във Франция (част 3)
Снимка: pixabay

Франция предлага изкуство и архитектура от световна класа, ренесансови замъци и емблематични забележителности заедно с феноменална кухня, обширно крайбрежие и алпийски ледници.

И така, как решавате къде да отидете при посещението си във Франция? За да ви помогнем да планирате пътуването си, ето основните неща, които можете да видите в страната. 

Лион

Изключителни музеи, динамичен културен живот, клубове, процъфтяващ университет и фантастично пазаруване придават на Лион подчертано изтънчен дух. Казват също, че Лион е гастрономическата столица на Франция. Тук авантюристичните гурмета могат да се отдадат на най-смелите си хранителни фантазии и няма да искат да напуснат града, без да пробват някои специалитети от Лион в малките бистра. Местната кухня, заедно със старомодните кулинарни обичаи, правят бистрата на Лион уникални.

Пон дю Гар, Ним

Южна Франция няма недостиг на превъзходни римски обекти, но нищо не може да надмине Pont du Gard, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, който се намира на около 2 км южно от село Vers-Pont-du-Gard. Един от най-впечатляващите оцелели римски руини в Европа, този изключително добре запазен акведукт е категоричен акцент при всяко пътуване до Франция. Тридесет и пет арки се простират на 275 м дълъг горен етаж на римския акведукт, съдържащ воден поток, който е проектиран да носи 20 000 кубически метра вода на ден.

В центъра за посетители вляво, на северния бряг, има впечатляващ, високотехнологичен музей с мост, акведукта и ролята на водата в римското общество. Разгледайте моста от плаващо кану по река Гард и вземете екипировката си за гмуркане и смело скочете от скалите наблизо. Pont du Gard е лесна еднодневна екскурзия от градове като Ним, Uzès и Avignon, но има и няколко места за престой на пешеходно разстояние.

Дюна дю Пилат, Пила-сюр-Мер

Само по една причина повечето хора се осмеляват да стигнат до красивия Пила-сюр-Мер: развълнувано се разхождат и по извитите пясъци на най-голямата пясъчна дюна в Европа. Дюната Pilat е "планина", която трябва да бъде изкачена. Не само крайбрежната панорама от върха е зашеметяваща - оглед в резервата за птици Бан д’Аргин и Cap Ferret през залива - но и на близките плажове има някои от най-добрите места за сърфове на Атлантическото крайбрежие. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин