Най-добрите турски курорти - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите турски курорти
Автор: Елена Исаева

Турция е известна със своите красиви, модерни и добре уредени курорти и курортни градчета. Турското средиземноморско краибрежие се простира на около 1 600 км., където има безкрайни плажове с фин, златист пясък, топли тюркоазени морски води и изумително красиви залези. Неслучайно на турската Ривиера се намират и едни от най–dобрите плажове в света, като Синята Лагуна, Плажът на Клеопатра, Долината на пеперудите и много други. Почти всички курорти и морски градчета са заобиколени със зелени гори и планински възвишения, в съчетание с уникалните плажове и топли води, както и с продължителността на сезона за крайморска почивка, Турция е желана дестинация за милиони туристи.

1. Най–дългият турски плаж е Патара, кръстен на древния ликийски град, чиито останки и днес могат да се видят. Всъщност, за да достигнете до самия плаж, трябва да вървите през древните останки на стари храмове, улици, сгради. Водата е топла, брегът е плитък – идеалното място за почивка за семейства с малки деца.

Най-добрите турски курорти
Снимка: Елена Исаева

2. Анталия е може би първият и най–популярният курорт по турското крайбрежие. Той е лесно достъпен – летището се намира на около 12 км. от него. Тук има голямо разнообразие от хотели от три до пет звезди, според бюджета и желанията на летовниците, всеки може да намери приятно място за летен отдих. Предложенията са от по – обикновени хотели до супер мега лукс. Има всякакви забавления – и морски, и на суша. Имено тук, в Анталия се намират 15 от 100 –те най–добри хотели в цял свят, както и голф – игрища от изключитлно висок клас.

3. Алания е не по–малко известен курорт от Анталия. Тук голяма част от хотелите предлагат изключителни удобства за почивка и отдих на семейства с малки деца. Плитките плажове са идеални за тях. Разбира се възрастните също имат своите забавления – има редица нощни клубове, воден градски парк, също така можете и да се запишете на някоя интересна екскурзия в региона или във вътрешността на страната. На подобни екскурзии всъщност може да се запишете от всеки курорт. Предлагат се дори и самолетни екскурзии до съседни на Турция държави.

4. Мармарис пък се счита за един от най–предпочитаните курорти на Егейското турско крайбрежие. По–скоро тук можете да плувате и в двете морета – Средиземно и Егейско, такова е местоположението на курорта. Тук има и много яхт клубове, които предлагат целогодишни почивки.

5. Акотеет любители на спокойната и тиха почивка, то Фетие е вашето място. Курортът е разпложен на полуостров, потънал в зеленина и красивив планини. Има много романтични заливчета, на които да почивате, а може и да ги обиколите с яхта. В близост до курорта се намират най–високите турски планини, където можете да летите с парапланер.

6. Кушадасъ, или Островът на птиците в превод също е отлично предложение за лятна ваканция. В района има много исторически паметници от древността, които можете да посетите, включвайки се в някоя от екскурзиите, предлагани на място.

Най-добрите турски курорти
Снимка: Елена Исаева

7. Сиде също е прекрасен курорт, в близост на който има древни исторически останки, самият град е античен, всяка сграда има архитектурна и историческа стойност.

8. Белек е място, което предлага тишина и спокойствие. Тук въздухът е много чист, изпълнен с аромата на евкалипт, райско място, наситено с чистота сред красива природа.

Най-добрите турски курорти
Снимка: Елена Исаева

9. Кемер е с по–каменисти плажове, но пък нощният живот тук е рай за младежите и за хората, обичащи забавленията и купоните до зори.

Който и курорт да изберете, ще имате възможност да изкарате пълноценна почивка, съчетана с красиви природни гледки и богата на възможности за исторически – опознавателен туризъм.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин