Най-евтините и най-скъпите градове за туризъм в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-евтините и най-скъпите градове за туризъм в Европа
Автор: Peika.bg
Най-евтините и най-скъпите градове за туризъм в Европа

Ако сте решили да пътувате през тази есен и бюджетът е водещ при избора ви на дестинация, проучване на сайт за настаняване подрежда най-евтините и най-скъпите градове, поне що се отнася до цената за нощувка, която ще платите.

Според някои данни през есента градските хотели са с най-високи цени. Важно е да отбележим, че в изследването на британския портал Cheaprooms участват само места за настаняване до три звезди, които са разположени в централните части на градовете. Затова и подредбата на най-скъпите градове е направена на база на най-ниската възможна цена за настаняване в такъв хотел.

Номер едно едва ли ще сюрпризира някого - в швейцарския град Цюрих ще ви се наложи да платите най-много за тризвезден хотел в центъра – (около 130 евро). Може би изненадващо настаняването в германския град Хамбург е по-скъпо от исландската столица Рейкявик, а френският град Бордо изпреварва Париж.

Цените в Лондон бележат значителен спад (около 20%) спрямо предкризисната 2019 г. и в момента нощувка в тризвезден хотел в централен Лондон излиза средно 90 евро.

Ето го и пълния топ 10 на градовете с най-скъпи нощувки в Европа:

1. Цюрих

2. Хамбург

3. Милано

4. Рейкявик

5. Копенхаген

6. Бордо

7. Амстердам

8. Париж

9. Лондон

10. Хелзинки

Проучването сравнява цените в 40 популярни сред туристите града в Европа.

В дъното на класацията - или иначе казано най-евтините населени места за нощувка са Краков (41 евро), Москва (41 евро), Прага (39 евро), Рига (36 евро) и Истанбул (17 евро).

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин