Най-подходящият период за посещение на Хавай: Как да планирате ваканция в Рая - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-подходящият период за посещение на Хавай: Как да планирате ваканция в Рая
Автор: Peika.bg
Най-подходящият период за посещение на Хавай: Как да планирате ваканция в Рая
Снимка: canva

Посещението на тропически остров е като пътешествие до Рая! Знаейки кога е най-подходящото време за посещение на Хавай, може да превърнете страхотната ваканция в още по-добра! В зависимост от вашите цели някои месеци са по-добри от други за да се налсадите напълно на мястото с по-малко тълпи и намиране на най-евтините полети и хотели.

Доказано е, че през лятото има най-голям наплив от хора. Но дори да сте наясно с това, че трябва да избягвате юли и август, то това не е достатъчно, за д планирате перфектната почивка. Знаете ли, че медузите превземат плажовете с южно изложение за три дни всеки месец?

Но кога да посетим Хавай в такъв случай?

Въпреки че най-подходящото време за посещение на Хаваите зависи от вашите лични цели, има някои фактори, които повечето туристи вземат предвид, когато планират ваканцията си там.

Най-подходящият период за посещение на Хавай: Как да планирате ваканция в Рая
Снимка: canva

Избягване на тълпите

Хавайските острови са най-малко пренаселени през преходните сезони сезони. Това включва април-май за пролетта и септември-октомври за есента. По-малко хора на островите означава да не чакате на дълги опашки в ресторантите. Това също означава, че е по-малко вероятно да бъдат резервирани екскурзии, колите под наем са по-достъпни и по-евтини за намиране, а опциите за гмуркане също ще бъдат на ваше разположение.

Кога времето е най-хубаво?

Една седмица в Рая не е същата без ярка слънчева светлина, затова някои месеци са по-добри от други. От март до септември са най-високите температури с най-малко количество дъжд. Планирайте пътуването си през това време за най-добър шанс да прекарате топла ваканция без облаци на Хаваите.

Най-подходящият период за гледане на китове в Мауи

Най-подходящият период за посещение на Хавай: Как да планирате ваканция в Рая
Снимка: canva

Гледането на китове в списъка ви ли е? Тогава е най-добре да резервирате престоя си между ноември и май. За да увеличите шансовете си, планирайте да сте в Мауи някъде между средата на януари и март. Това е пиковият сезон за наблюдение, тъй като през това време хиляди гърбати китове мигрират към Хаваите.

Според Pacific Whale Foundation само на 29 януари 2020 г. са забелязани общо 650 кита. Изследователите са забелязали цели 75% от тях край бреговете на Мауи. Поради тази причина много хора планират ваканциите си около сезона на китовете в Хавай.

Време е за сърф

Най-подходящият период за посещение на Хавай: Как да планирате ваканция в Рая
Снимка: canva

Всяка година сърфисти от цял ​​свят се събират на Хаваите, за да яхнат големите вълни. От ноември до февруари е сезонът, в който и вие можете да го направите. Северният бряг на Оаху е домакин на някои от най-добрите състезания по сърф в света. Ако сте опитен сърфист, няма по-подходящо време за сърфиране в Хавай от зимните месеци.

Ако не сте опитен плувец, трябва да знаете, че някои брегове могат бъдат твърде опасни. Тъй като през зимата има по-бурни вълни, семействата с деца биха предпочели по-спокойните води в лагуните в Ко Олина в Оаху.

Най-евтиният период за пътуване до Хавай

През 2019 г. Skyscanner съобщава, че януари и септември са най-евтините месеци за полет до Хавай. В комбинация с хотелите, които са най-евтини между септември до началото на декември... май примаме сделката.

Според платформа за резервации на пътувания, ще спестите най-много пари, като резервирате полета си във вторник или сряда. Това се отнася за деня, в който резервирате билета си. Не е изненада, че летенето в средата на седмицата също е най-евтиното време за летене. По този начин ще избегнете по-натоварените полети през уикенда, така че не само ще спестите пари, но и ще имате по-малко тълпи, с които да се борите по пътя.

Кой е най-евтиният хавайски остров?

Оаху е най-евтиният остров за посещение. Част от причините за това е изобилието от предлагани дейности и екскурзии, всички конкуриращи се за парите на туристите. Оаху, по-специално Хонолулу, също разполага с повече хотелски стаи от всеки друг остров в Хавай. Това увеличава шанса ви да намерите такава в рамките на бюджета си.

Най-подходящият период за посещение на Хавай: Как да планирате ваканция в Рая
Снимка: canva

Най-неподходящият период за посещение

Ако се надявате да планирате епична ваканция, има някои неща, които трябва да имате предвид. Не е изненада, че последните две седмици на декември, по-специално празничният сезон, е най-скъпото време за посещение на Хавай.

Цените на стаите се увеличават със средно 100 долара на вечер през седмицата между Коледа и Нова година. Полетите също са двойно по-скъпи през това време в сравнение със септември, когато цените обикновено са най-ниски. Цените на самолетните билети също се увеличават през летните месеци, когато децата са извън училище и семействата имат време за ваканция.

Кога е сезонът на ураганите?

Сезонът на ураганите продължава от юни до ноември. Въпреки че е рядкост Хавай да бъде ударен от ураган, той преживява четири до пет тропически бури всяка година. Да предположим, че планирате пътуване през тези месеци. В този случай е от съществено значение да направите резервации, които можете да отмените за пълно възстановяване на сумата, възможно най-близо до датата на вашето пътуване.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин