Този хавайски остров планира по-малко посетители с цел устойчив туризъм - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Този хавайски остров планира по-малко посетители с цел устойчив туризъм
Автор: Peika.bg
Този хавайски остров планира по-малко посетители с цел устойчив туризъм

Плажът Уайкики, Даймънд Хед и Пърл Харбър са някои от невероятните забележителности, привличащи туристи в О'аху всяка година, в допълнение към привидно безкрайните възможности на острова за сърф, туризъм, хубава храна и пълноценна почивка. Скоро обаче най-населеният остров на Хавай ще намали броя на посетителите си на фона на опасенията, че туризмът става неустойчив.

Как решават там проблема със свръхтуризма? Държавните туристически служители в Хавай се опитват да постигнат това с наскоро одобрен план, който ще възстанови, предефинира и нулира туризма в Оаху, като намали броя на посетителите до по-устойчиво ниво. Разработен от жители на Оаху и регионалния туристически съвет, планът има за цел да намали броя на посетителите, като контролира броя на туристическите квартири на острова и търси промени в земеползването, зонирането и политиките на летищата.

Планът, който ще бъде въведен през следващите три години, също така ще създаде резервационни системи за природни и културни обекти и изисква такса за „регенеративен туризъм, която пряко подкрепя местните екологични програми. Освен това той ще се стреми да управлява използването на автомобили от посетителите като транспорт на острова.

 „Това беше съвместно усилие във важна стъпка за привеждане на общностите, правителството и индустрията към управлението на туризма по начина, по който нашите хора знаят, че трябва да се управлява. Сега упоритата работа започва и ние се надяваме на всички да ни помогнат да прокараме туризма напред по устойчив начин за това място, което обичаме и нашите общности, заяви Ноелани Шилинг-Уилър, изпълнителен директор на Бюрото за посетители на О’аху.

Тъй като континенталните жители се завръщат на Хаваите, има опасения, че свръхтуризмът поставя инфраструктурата на островите в огромно напрежение и води до намаляване на качеството на живот на жителите – да не говорим за намалено преживяване за туристите. Мауи наскоро въведе нов данък, насочен към туристите, които отсядат в хотели или за краткосрочни наеми, тъй като островът се бори да се справи с нарастващото търсене.

Пандемията също усложнява проблема, като губернаторът на Хавай Дейвид Айдж поиска тази седмица посетителите да стоят настрана от Хаваите поне до октомври, тъй като случаите на вариант на Делта продължават да нарастват.

Предвижда се от 13 септември хората да трябва да представят ваксинационен сертификат или доказателство за отрицателен тест за COVID-19 преди да влязат в закрити заведения като ресторанти, барове, музеи и фитнес зали.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин