Най-популярните градове в Испания, които трябва да посетите - част 1 - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-популярните градове в Испания, които трябва да посетите - част 1
Автор: Peika.bg
Най-популярните градове в Испания, които трябва да посетите - част 1
Снимка: pixabay

Испания, със своя невероятно красив пейзаж и очарователни градове, е една от най-популярните туристически дестинации в света. От грандиозния Мадрид през слънчевата Севиля до оживената Барселона, има толкова много за изследване и откриване в тази страна на безкрайни чарове.

Всеки град в тази прекрасна страна притежава своя характерна красота. Различните исторически паметници, разпръснати из цялата страна, очароват посетителите всеки път, когато се натъкнат на тях, заедно с безкрайния списък от вълнуващи дейности, които се предлагат. Планирате да посетите Испания в скоро време? Представяме ви най-популярните градове в Испания.

Мадрид

Най-популярните градове в Испания, които трябва да посетите - част 1
Снимка: pixabay

Мадрид притежава оживен нощен живот и може би поради тази причина е известен като градът, който никога не спи. Страхотни паркове, блестящи музеи, любопитни паметници и оживени кафенета – ще намерите всичко тук! Plaza Mayor, главният площад на града, привлича голям брой туристи. Музеят Прадо и Гран Виа, луксозна търговска улица, са две други места, които си струва да проучите и посетите.

Този град също е дом на най-стария работещ ресторант в света Casa Botin. За да напълните стомасите си с тапас и чаша вино, отидете до изключително известния закрит пазар за храни, наречен Mercado de San Miguel.

Погледнете също как да разгледате Мадрид за 48 часа?

Барселона

Най-популярните градове в Испания, които трябва да посетите - част 1
Снимка: pixabay

Един от най-популярните градове в Испания е Барселона, средиземноморски и космополитен град с римски останки, средновековни квартали и останки от модернизма от 20-ти век. Този град е дом на символични творения на каталонските архитекти Антони Гауди и Луис Доменек и Монтанер – обявени от ЮНЕСКО за обекти на световното наследство. Освен това хората тук също ентусиазирано пазят културата си, което личи от „фиестите на Льо Мерс“ и от кулинарните им навици.

Барселона също притежава типичен средиземноморски характер. Любителите на природата също имат на какво да се радват тук, тъй като планините в Каталонските Пиренеи и веригата Кордилера Литорал се намират в непосредствена близост до града.

Ето и 7 места в Барселона, за които знаят само местните, както и една Рецепта за бърз уикенд в Барселона

Гранада

Най-популярните градове в Испания, които трябва да посетите - част 1
Снимка: pixabay

Гранада беше последната крепост на ислямската окупация на Испания и това наследство е силно отразено в нейната особена смесица от испанско и мюсюлманско наследство. Градът е разположен на хипнотизиращия фон на покритата със сняг планинска верига Сиера Невада. Несъмнено основната атракция тук е Алхамбра, великолепен дворцово-крепостен комплекс, обявен от ЮНЕСКО за обект на световното наследство. Човек може да види сюрреалистични гледки към двореца от Mirador de San Nicolas в квартал Albayzin.

Освен да станете свидетели на невероятните фламенко изпълнения, оркестрирани тук, трябва да посетите старинния квартал Албайзин, катедралата на Гранада – шедьовър на испанския ренесансов стил и арабските бани.

Разберете повече за вкусното хапване в Гранада, както и за една интересна и ароматна обиколка на Гранада

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин