Най-странните хотели по света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-странните хотели по света
Автор: Peika.bg

По света има хора, които са се погрижили не само да ви осигурят чисти чаршафи и закуска на блок-маса, но и истинско преживяване в хотелската стая. Въпреки че за следващите няколко хотела „стая“ е доста пресилено казано. Вече ви разказахме за ботелите, вижте още 6 от най-странните хотели.

Най-големият леден хотел

Пак сме в Швеция, в град Jukkasjärvi. Ха, произнесохте ли го! Юкасерви (или Юкасярви). В този град ще откриете хотел, чието строителство започва с падането на градусите под нулата, за да изчезне безвъзвратно с пролетното топене. Всяка година стените, подовете, полилеите, мебелите... всичко се прави от световноизвестни дизайнери и художници, като се използва единствено вода от течащата наблизо река Торне. Това е първият и най-големият леден хотел в света. Какво по-подходящо място, от което да наблюдавате Северното сияние, от този хотел на 200 км от Полярния кръг?

Капсула по японски

Всички знаем, че в Япония има много хора и малко място, заради което всеки квадратен сантиметър е безценен. Затова не е много чудно, че именно в Токио ще намерите хотелски „стаи“, които всъщност са капсули. Размерът им е точно колкото за едно легло. То всъщност има само едно легло. Срещу вас има малък телевизор и няколко копчета, с които да смените канала, да регулирате светлината и да спуснете малка щора, която да ви осигури уединение от останалите гости на хотела (освен ако сте по-високи от средностатистически японец и краката ви стърчат навън).

Хотелът с най-бързата сауна

Плаващият хотел „Salt&Sill” се намира в Швеция. Това не е бивш кораб, закотвен в някое пристанище, а шест кубични къщи, построени на понтони край град Готенбург. Тук ще откриете и най-бързата сауна на света. Не че най-бързо се изпотявате, а сауната се намира в катамаран - умален модел на хотела, и пори вълните със скорост 15 възела.

Лека нощ в канализационна тръба

И ако вече сте се почувствали като хамстер в Нант, предлагаме ви да изпитате какво е да си канализационен плъх. В австрийския „Das Park Hotel” няма да ви потопят във виенската канализация, но тръбите са си истински. Само дето са разпръснати на идилична алпийска полянка в близост до колоездачния маршрут Емшер (Emscher). Вътрешността на тръбите е учудващо уютна - особено като за вътрешност на тръби. Може би най-хубавата част е, че нощувките са на принципа „платете, колкото прецените“.

Нощ като хамстер

Ако стереотипът ви за французите е „изтънчени“, вече можете да добавите и „ексцентрични“. Във френския град Нант можете да прекарате нощта в... клетка на хамстер. Вила „Хамстер“ си има всички автентични подробности – хранилка със суров фураж, поилка, сламена постеля и, разбира се, въртележка, където да разберете от първа ръка какво е да си хамстер. При регистрацията ви дават и хамстерски костюм за пълно потапяне в ежедневието на домашните любимци. Между другото, следващият проект на дизайнера на тази вила, е хотелска стая като утроба – със съответните светлини и звуци. Сега хамстерската стая ви се струва голяма скука, нали?

 
Тази статия ви хареса? Присъединете се към Peika.bg и във Facebook, за да не пропуснете нито едно място с интересна история, идеи за маршрути и уикенд вдъхновения!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин