Най-странните вещи, конфискувани на летища - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-странните вещи, конфискувани на летища
Автор: Peika.bg
Най-странните вещи, конфискувани на летища
Снимка: Thinkstock/Guliver

Преминаването през проверката за сигурност на летището може и да не е от най-забавните преживявания, но може да се превърне в едно от най-забавните. Особено когато някой пътник вземе, че забрави, че в ръчния му багаж е останала я бутилка водка, я джобно ножче, я умряло животно.

Ако това ви се струва странно, само вижте какви оригинални вещи забравят британците в багажа си. Скорошно проучване проследява повече от 2000 случая на иззети забранени предмети от летищата.

Най-често се случва причудливите сувенири да бъдат забравени в багажа на връщане от почивка. 14% от участвалите в проучването британци признават, че им се е налагало да се разделят със забравени в чантата си... белезници. Интересното е, че някои от хората твърдят, че са забравили, че белезниците са в ръчния им багаж, докато други си признават, че са възнамерявали да ги използват по време на полета.

На второ място в списъка са пясък и листа от растения от посетените места – 9%.

Колкото да е странно, на трето място в тази класация са животните. 8% от нарушителите признават, че от чантите им са отнети гущери, паяци и други представители на фауната. В списъка присъстват и случаи на пренасяне на мъртви животни – по-точно фазани.

В рамките на проучването са изследвани и стотици туристи от Испания, Италия, Германия и Франция. В Испания на първо място в списъка за конфискуване са приборите за маса. В Италия – боя за коса, а в Германия – останки от животни. Във Франция пък най-често от туристите се изземват фойерверки.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин