4 хитрости за летището, които ще улеснят живота ви - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 хитрости за летището, които ще улеснят живота ви
Автор: Peika.bg
4 хитрости за летището, които ще улеснят живота ви
Снимка: Guliver/Getty Images

Ако често пътувате със самолет, вероятно престоят на летището и преминаването през всички проверки и формалности не са ви любимите занимания.


За повечето пътници това е най-стресиращата част от пътуването.

Затова ви предлагаме да приложите следните хитрости, за да се чувствате много по-спокойни следващия път.

1. Минете отляво.

7408

Не е за вярване колко простичко правило ще ви спести чакане! Повечето хора са десничари, което означава, че подсъзнателно избират дясната опашка при паспортния контрол. Ако са отворени няколко гишета, изберете лявото, там според проучванията обикновено има много по-малко хора.

2. Носете си празна бутилка.

39140

Водата на летищата изглежда става все по-скъпа, а това е просто вода! Вместо да плащате нереалистични суми за половин литър, следващия път просто вземете със себе си празна бутилка (която без проблем ще мине проверката на ръчния багаж) и след като отидете при гейта си, я напълнете от чешмата. Тази практика се разпространява по целия свят през последните години.

3. Направете скрийншот на бордната си карта.

18244

Повечето авиокомпании предлагат възможността да изпозлвате електронна вместо хартиена бордна карта, която можете да свалите на смартфона си. Често обаче се случва да я свалите и след това в ужас да я търсите из телефона си, или приложението на авиокомпанията да забие. За да си спестите напрежението, направете скрийншот на бордната си карта.

4. Свалете си приложение за летището.

2293

GateGuru и iFly Airport Guide са само две от десетките безплатни приложения, които ще ви помогнат с карта и полезна информация за летището. Много от големите летища по света имат свои собствени приложения, с карти, ориентири и актуална информация за полетите. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин