Необикновени новогодишни традиции от цял ​​свят (част 2) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Необикновени новогодишни традиции от цял ​​свят (част 2)
Автор: Peika.bg
Необикновени новогодишни традиции от цял ​​свят (част 2)
Снимка: pixabay

Това е времето от годината, когато се подготвяме да се сбогуваме с предходната, която мина заедно с нашите възходи и падения, успехи и неуспехи, моменти на наслада и отчаяние, и приветстваме винаги обещаващата Нова година, докато празнуваме с най-близките си приятели и семейство. Празничната лудост се разпространи по целия свят и всички вече говорят къде ще прекарат това, което се знае, че е „най-добрата нощ в живота им".

Дори вие, които четете това, вече имате някакви планове или дори само идеи къде да отпразнувате пристигането на Нова година. Е, тук няма да говорим много за това къде да прекарате нощта на 31-ви декември, а по-скоро какво да се прави по време на вечерта или рано сутринта.

Ако се чувствате объркани, след като прочетете предишното изречение, тогава ще се забавлявате много, четейки този текст. Защото предстои да споменем различните ритуали и традиции, които хората изглежда обичат да правят в различни страни и всички те са свързани с празнуването на пристигането на Нова година. Хората правят тези неща, защото вярват, че това, което желаят, ще се сбъдне, а повече защото се надяват да имат отлична година и заради забавлението на всичко това.

Нека да разгледаме тези странни и забавни новогодишни традиции:

Стъпка напред в Аржентина

Спомняте ли си забавната традиция за бельо, която споменахме за Мексико и Боливия? Е, хората в Аржентина също вярват, че носенето на подходящия цвят на бельото ще им донесе нещо смислено през следващата година.

Въпреки това, в Аржентина има още по-смешна традиция и това е да пристъпите напред с десния си крак, за да започнете годината правилно! Тайната да направите това, както се предполага, е да пристъпите напред с десния си крак точно когато часовникът удари 00:00, в полунощ в навечерието на Нова година.

Вдигнете шум в Австралия

Вече знаем, че австралийците празнуват Нова година при отлични условия и топло време, тъй като там вече е лято. Но има традиция, която не разбираме съвсем, въпреки че я намираме за много забавна. Когато дойде Нова година, жителите на Австралия излизат по улиците и започват да блъскат силно по тенджери и тигани точно в полунощ.

Извадете куфара си в Колумбия

В Колумбия има една вълнуваща традиция, която не е толкова смущаваща. Ако искате година, пълна с пътувания и изживяване на нови неща в живота, тогава трябва да се разходите из блока с празен куфар. Въпреки че не отивате никъде и правите това само, за да продължите с годишните традиции, може да е хубаво да се чувствате сякаш се връщате от прекрасно пътуване, въпреки че куфарът ви е празен.

Изгори кукла в Еквадор

Направете кукла, но не полагайте много усилия за нея, тъй като така или иначе ще я изгорите. Защо да я изгорите? Е, в Еквадор хората изгарят направените кукли, за да изгорят старата година и да приветстват новата.

Изпий желанието си в Русия

Руснаците имат нова традиция, когато става дума за празнуване на Нова година. Ако желаете нещо, очевидно не можете да го получите толкова лесно. Ето защо руснаците са склонни да напишат желание на лист хартия, да го изгорят и да го хвърлят в чаша с шампанско и след това да го изпият, преди часовникът да удари 12:01. Може да не ви хареса тази традиция, но ако отивате в Русия тази Нова година, трябва да я изпробвате – просто за забавление!

Яжте малко грозде в Испания

Испанците имат интересен начин да желаят просперитет. Може да звучи лесно, но за да постигнете просперитет, трябва да ядете по едно грозде при всеки удар на камбаната в полунощ. 

Във Филипините всичко е кръгло!

Хората на Филипините очевидно харесват и ценят парите си. Така че, например, ако сте домакин на вечеря или парти за новогодишната нощ във Филипините, трябва да направите своята уговорка, като спазвате правилото: сервирайте колкото можете повече кръгли плодове. Причината, поради която хората са склонни да слагат в домовете си кръгли плодове, е, че формата наподобява кръглата форма на монетите. Следователно повече кръгли неща означават повече монети и по-богата година.

Следвайте формата на яйцето в Ел Салвадор

Ако искате да знаете късмета си за Нова година, трябва да счупите едно яйце в чаша точно в полунощ и да го оставите на прозореца през нощта. На сутринта след това ще намерите яйцето си, оформено в някаква форма, която ще представлява вашето състояние през Нова година.

Имайки всички тези традиции по света, не е чудно защо Новогодишната нощ изглежда е една от най-лудите нощи през цялата година. Ако вярвате, че някои от тези традиции ще ви доведат до по-добра година, опитайте ги. И ако знаете за други интересни и странни новогодишни традиции, не се срамувайте да ги споделите с нас.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин