Неписаните правила на нудизма (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Неписаните правила на нудизма (част 2)
Автор: Peika.bg
Неписаните правила на нудизма (част 2)

Странно, но факт - нудизмът все още е тема на обществени противоречия.

За едни е нещо напълно естествено, за други недопустимо, а на трети въпреки желанието си, така и нямат смелостта да се впуснат в такъв тип преживяване. Голотата обаче е позволена само на нудистките плажове и в някои страни дори може да получите доста солена глоба, ако нарушите това правило.

Ето и някои неписани правила и етични норми що се отнася до нудизма.

1. Не показвайте смущение

Отивайки на нудистки плаж, бъдете наясно, че трябва да се съблечете изцяло. На някои места са позволени оскъдни бикини, но все пак не е етично спрямо околните. Вероятно първото посещение ще ви причини смущение, но трябва да го преодолеете. Наблюдавайте ветераните и се учете бързо. Иначе мястото ви не е там.

2. Бъдете хладнокръвни

На нудистки плаж можете да видите хора с всякаква фигура и всякакви недостатъци. Каквото и да изпитвате, каквото и да ви впечатли по един или друг начин, въздържайте се от реакции. Всеки е там да бъде такъв, какъвто е.

3. Носете допълнителна кърпа

Тя е чудесен параван за определени ситуации, особено при мъжете. Можете да се прикриете частично, ако друг посетител не спазва етикета спрямо вас, да я наметнете, ако трябва да напуснете границите на плажа или просто за избърсване след къпане в морето.

4. Събирайте отпадъците си

Нудистите обикновено са екологично ориентирани хора и пазят чистотата на плажовете. Затова събирайте и изхвърляйте всички свои отпадъци, без да оставяте нищо зад гърба си, когато си тръгвате. 

5. Не правете нежелани коментари и намеци 

Нудистките плажове не са места за сексуални или агресивни прояви. Всички посетители използват този тип места, за да избягат от стреса и да почувстват пълноценно връзката с природата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин