Непотърсената печалба или пътят като вдъхновение за книга - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Непотърсената печалба или пътят като вдъхновение за книга

Как едно пътешествие от 800 км пеша може да се превърне във вдъхновение за написването на книга и защо често хората сами бягат от щастието си?

Сборникът с разкази „Непотърсена печалба“ на Наталия Атанасова (ИК „Хермес“) разкрива желанията, страха и грешките на хората по пътя към щастието.

"Вдъхновение за мен да завърша книгата и да я изпратя в Националния литературен конкурс за млади автори на „Хермес“ бе изминаването на пилигримския път Камино де Сантяго в Испания. Той започва от френското градче Сен Жан Пиед дьо Порт и свършва на атлантическия бряг в Западна Испания. В рамките на един месец извървях 800 километра и всеки ден срещах хора от най-различни краища на света. Видях, че много от тях търсят, но не толкова за да намерят нещо, а заради самото търсене. Проблемът бе, че си задават прекалено много въпроси, без да дочакат отговора на нито един от тях. Именно заради това често печалбата остава непотърсена. Самата аз не тръгнах по Камино с куп въпроси, но в същото време бях готова за отговори. Смятам че получих поне няколко и олицетворение на това е моята първа книга," споделя Наталия.

Идеите за разказите си Наталия черпи и от пътуванията си на различни места по света като Франция, Мароко, Гърция и Израел. "По време на пътуванията си видях, че хората от различни държави и континенти имат много повече прилики отколкото разлики. Героите от „Непотърсена печалба“ могат да са от всеки град по света, те не се интересуват от комунизма, прехода или Европейския съюз, а единствено от самите себе си и малкия свят, който обитават."

„Непотърсена печалба“ повежда читателите от света на мрачната самотност и страх от външния свят, към преоткриването на живота, до хумористичния поглед към трима пияници, единият от които е загубил почти всичките си сетива, но успява да познае по миризмата всеки човек в блока, където живее.

Разказите в „Непотърсена печалба“ са необичайни и в същото време реални. Подобно на едно пътешествие, в тях има изненади, новости, но и нещо добре познато, нещо от живота около нас.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин