Невероятна пейка прилича на масивни корени на дърво - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Невероятна пейка прилича на масивни корени на дърво
Автор: Peika.bg

В Ханганг Арт парк в Сеул се появи една необикновена пейка! Тя е истинска арт инсталация, приличаща на корени, но не под, а върху тревата.

Идеята е "кореновата пейка" да пресъздаде органични форми, които елегантно да се впишат в пейзажа наоколо. Пейката е част от градския екстериор, където хората могат да седят, да си почиват и да си говорят.

Различните "корени" имат различни височини, което прави пейките подходящи както за деца, така и за възрастни. Някои от тях са повдигнати още по-високо, създавайки маси, идеални за закуска или за четене. Създателят на необикновената пейка - архитектът Йонг Жу Лий - споделя, че докато си почиваш, можеш да се наслаждава на цялото творение.

Основата на пейката е проектирана по математически алгоритъм и 3D геометрия. Тя е поставена директно върху тревата, създавайки динамичната форма на корените, които се простират из парка. Центърът на пейката има метална рамка с бетонна основа, която поддържа основната конструкция. Цялото архитектурно творение замъглява границата между изкуствената част и естествената среда на парка.

На това място ще се почувствате не като в градски парк, а по-скоро в някоя магическа гора.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин