Невероятно семейство пътува от 6 години с кану - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Невероятно семейство пътува от 6 години с кану

Вече повече от 6 години едно канадско семейство - Пам и Джеф МакДоналд - обикаля из родната си страна на борда на кану. При това с куче. Отскоро и с две деца.

Приключението им започва през март 2007 г., когато отплават от остров Виктория. По това време са само с кучето Так (аляски маламут). Преди около 4 години спират за малко, когато се ражда синът им Джъд, а най-новият член на екипажа е 8-месечният Рейн.

„Не сме планирали да продължи 6-7 години, разказва Джеф. Мислехме, че ще отнеме около две години. И като видяхме, че няма да е така, решихме, че можем да направим и семейство“.

Джъд вече пътува четвърто лято с кану, като е прекарал почти толкова нощи в палатка, колкото и под покрив. Малкият Рейн пък може и да няма представа какво представлява „график“, но много успешно го диктува.

Как се издържат? Преди три години Джеф успява да направи голяма сделка, освен това получават много помощ от приятели и роднини. Двамата казват, че не подкрепят кауза и не си търсят спонсори. „Може би е малко егоистично, но искахме да пътуваме в истинския смисъл на думата,“, казва Джеф.

По време на пътуването им и отношението им към това, което искат да видят, се променя. Първоначално целенасочено избягват населените места, искат да се наслаждават на природата възможно най-много. Сега се стремят по-често да се срещат с хора. „Защото хората придават смисъл на пейзажите“, споделя Пам.

Ето го и сайта с всички приключения на Пам, Джеф и техният екипаж на кану. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Охльо Бохльо, 10.07.2013 | 11:50
ей това е история, знаят как да живеят :)
Абонирайте се за нашия бюлетин