Нов 6-седалков лифт и 12 допълнителни оръдия за заснежаване на пистата към Смолянски езера - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нов 6-седалков лифт и 12 допълнителни оръдия за заснежаване на пистата към Смолянски езера
Автор: Peika.bg
Нов 6-седалков лифт и 12 допълнителни оръдия за заснежаване на пистата към Смолянски езера
Снимка: Булфото

От началото на предстоящия ски сезон Пампорово пуска в движение нов 6-седалков лифт от „Малина“ до Снежанка, съобщиха от „Пампорово“ АД.



Дружеството е инвестирало и в доставката на допълнителни 12 оръдия за изкуствен сняг по пистата към Смолянски езера, което е част от плановете за възстановяване на южната ски зона, свързваща курорта със Смолян. „Пампорово“ АД пусна в продажба отново ски картите Select, които са без предварително фиксирани дати за ползване и могат да се купят до 10 декември. 

И тази година се запазва тенденцията на ранни резервации за зимния сезон предимно от балкански и ирландски пазари, заявиха пред БТА от ръководството на „Пампорово“ АД.

Активни записвания се наблюдават за ваканционни групи от Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Молдова и България. Закупуването на лифт карти Select за сезон 2023/24 г. е в два промоционални периода с различни цени.

До 31 октомври цените са от преди две години - еднодневна карта за деца (до 12 години) струва 45 лева, за младежи (до 17 години) - 59 лева и за възрастни - 75 лева. Във втория период от 1 ноември до 10 декември еднодневната карта за деца (до 12 години) е 49 лева, за младежи (до 17 години) - 65 лева и за възрастни - 82 лева.

Въвежда се и ски карта „Неделя сутрин Select“, която важи за неделни дни от 8:45 до 12:45 часа. Остават в сила и двата вида сезонни лифт карти - за делнични дни и сезонна без ограничения. 

През тази зима Пампорово за първи път ще бъде домакин на Световна купа по сноуборд от календара на международната ски и сноуборд федерация. Новият лифт от „Малина“ до вр. Снежанка е с капацитет 3000 скиори за час и ще намали опашките пред лифтовите станции.

Значително е разширена и подобрена инсталацията за изкуствен сняг, така че в рамките на 72 часа при благоприятни метеорологични условия да се подготвят и обработят достатъчно писти в ски зоната.

Подготвен е и нов снежен парк за обучение на деца в ски център „Малина“. Аниматори по снежни спортове ще обучават и забавляват най-малките скиори, които ще имат достъп до ски пътека, пързалка за спускане с туби, трасета с виражи и препятствия. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин