Защо Ню Йорк е една от най-коледните дестинации в света? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо Ню Йорк е една от най-коледните дестинации в света?
Автор: Peika.bg
Защо Ню Йорк е една от най-коледните дестинации в света?
Снимка: Unsplash

Всички сме виждали Ню Йорк по Коледа в любимите ни коледни филми- улиците са осеяни с мигащи светлини, а коледното настроение е навсякъде. 

В реалността, Ню Йорк е също толкова магическо място през празничния сезон. Има толкова много неща, които човек може да види и да прави там. 

Ето 10 причини, поради които трябва да добавите Ню Йорк към списъка си с мечтани коледни дестинации:

Парадът на Мейси за Деня на благодарността

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DREAM DESTINATIONS (@dreamdestinatons)

Парадът за Деня на благодарността на Macy's е институция в Ню Йорк. Всяка година на Деня на благодарността хората се нареждат отстрани по маршрута на парада, за да гледат огромни платформи, изпълнители от Бродуей и маршируващи оркестри, които си проправят път по улиците на града. Това наистина е спектакъл, който не е за изпускане.

Коледната елха пред Рокфелер център

Ако сте в Ню Йорк през празничния сезон, няма как да пропуснете световноизвестното коледно дърво пред Рокфелер център. Това гигантско дърво е осветено с над 50 000 светлини и е гледка, която ще остане запечатана в съзнанието ви завинаги. Добре е да го посетите по-рано вечерта, за да избегнете големите тълпи и да можете да се насладите на красотата му. 

Пързалката за кънки на лед в Брайънт Парк

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Healing Journey (@su_per_psyched)

Ако имате свои кънки, входът за пързалката е напълно безплатен. Ако не разполагате с кънки, можете да наемете такива срещу малка такса. Можете да си правите кратки почивки за хапване на нещо бързо и много вкусно. Наоколо се продават най-различни вкусотии.

Коледният базар в Брайънт Парк

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bryant Park (@bryantparknyc)

Този парк е като малък оазис в центъра на Манхатън. Освен че можете да карате кънки на лед там, можете да разгледате и невероятният коледен базар, който се прави в парка. Там се предлага абсолютно всичко- от коледна украса до уникални подаръци, които няма да намерите никъде другаде. Това е идеалното място да вземете празнични сувенири за любимите си хора.

Рокфелер център

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rockefeller Center (@rockefellercenter)

За да видите някои от най-добрите гледки в Манхатън, посетете Рокфелер център и купете билети, за да се качите до наблюдателната площадка Top of the Rock. Ще видите всички емблематични забележителности на Ню Йорк да светят пред очите ви.

Празничните витрини

Ако обичате коледна украса, ще искате да разгледате празничните витрини на някои от най-известните магазини в Ню Йорк, като Bloomingdale's, Lord & Taylor и Saks Fifth Avenue. Всеки магазин дава всичко от себе си, за да създаде уникални и празнични витрини, които зареждат минаващите с празнично настроение.

Central Park

Central Park е прекрасен по всяко време на годината, но достига ново ниво на красота, когато е покрит със сняг. Разходете се спокойно из парка и се насладете на всички гледки и звуци на зимата в Ню Йорк.

Лешникотрошачката

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marianne Ruggiero (@2mruggiero)

Ако обичате балета, не бива да пропускате да видите Лешникотрошачката в изпълнение на балета на Ню Йорк Сити по време на посещението си в Ню Йорк по Коледа. Лешникотрошачката е един от най-обичаните балети на всички времена и е идеалният начин да усетите класическа празнична магия.

Коледният спектакъл в Radio City Music Hall

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rockefeller Center (@rockefellercenter)

Коледният спектакъл в Radio City Music Hall е друга традиция в Ню Йорк, която не бива да се пропуска при посещение по време на коледния сезон. Шоуто включва пищни декори и костюми, зашеметяващи акробатики и, разбира се, самият Дядо Коледа.

Празничните напитки

Какво би била Коледа без празнични напитки? Можете да намерите изобилие от тях в Ню Йорк по време на Коледа – от горещ шоколад и какао, сервирани в невероятните нюйорски кафенета, до лате с яйчен ликьор в уютните барове. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин