Нова евтина железопътна услуга е вече факт във Великобритания - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нова евтина железопътна услуга е вече факт във Великобритания
Автор: Peika.bg
Нова евтина железопътна услуга е вече факт във Великобритания

Във Великобритания днес стартира нова евтина електрическа железопътна услуга, която свързва Лондон и Единбург за по-малко от 15 паунда.

Наречена Lumo, услугата с намалени цени поема бюджетните авиокомпании и обслужва пътниците, загрижени за flygskam (срам от полета) или въглеродния отпечатък на късите полети, като предоставя достъпна и сравнително „по-екологична“ опция за транспорт между двете столици.

Билетите между Лондон и Единбург започват от 14,90 паунда за електрически нисковъглероден влак, който ще се движи по главната линия на Източното крайбрежие със спирки в Нюкасъл, Морпет и Стивънидж по пътя. Услугите започват днес с цел увеличаване на продукцията до 10 услуги на ден до началото на следващата година. Типичното пътуване ще отнеме около 4 ч. и 30 мин. от центъра на единя до центъра на другия град.

Влаковете Lumo включват бордова wi-fi и система за забавление, крила за поверителност и един клас „качествени услуги за всички пътници, така че хората да не трябва да се разпръскват с подобрен билет, за да се насладят на пълния набор от услуги. Lumo заяви, че ще осигури на всички пътници „добри седалки, които са ергономично проектирани и тествани за по-дълги пътувания с „оптимизирано място за крака и по-големи маси за подложки. В допълнение повече от 50% от менюто за хранене на борда е на растителна основа.

Lumo, която е собственост на британската транспортна компания FirstGroup, се ангажира редовно да публикува данните си за въглеродните емисии и да представя въглероден калкулатор, така че пътниците да могат да изчислят въглеродния отпечатък на своето пътуване.

Междувременно спалните влакове се завръщат в европейските страни с мрежа от планирани маршрути, които ще свързват градове, включително Прага, Берлин, Амстердам и други през 2022 г., тъй като операторите възраждат изоставените маршрути около континента, за да посрещнат нарасналото търсене на железопътни пътувания.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин