Нова година край Женевското езеро - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нова година край Женевското езеро
Нова година край Женевското езеро
Снимка: sofiatour.net

С какво свързвате Швейцария? Часовници, шоколад, Женевското езеро? А с новогодишна дестинация?

Страната и по-специално вторият по големина град в нея - Женева е сред най-предпочитаните места за празненства тази година. 

Вижте как да превърнете посрещането на Нова година в няколкодневно пътешествие! Предлагаме ви маршрут в Женева и региона, който ще задоволи вкуса и на най-претенциозния турист. Тръгваме ли?

Ако отседнете в Женева, обиколката ви из града може да бъде много наситена. Започнете пешеходната си разходка от залива с 140-метровия фонтан Же д’О - един от символите на града. Не пропускайте и острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател.

Нова година край Женевското езеро


Истинския дух на Женева може да усетите в стария град. Позволете си да се изгубите сред тесните улички, в които са се сгушили красиви каменни сгради с дървени врати, кокетни кафенета, ресторанти и малки магазинчета. Ще видите катедралата Сен Пиер, кметството, централният площад „Бург дьо Фур” и фонтана от 18-и век. Не пропускайте и най-старата къща в града - „Тавел”. Тя е превърната в музей за историята на Женева, а входът му е безплатен.
Нова година край Женевското езеро
Снимка: Dennis Jarvis/Flickr


На другия ден можете да си направите кратка екскурзия до Лозана и по-специално по старата й част. Там ще видите: „Плас дьо ла Палюд”, кметството, Фонтана на Справедливостта, катедралата, Пале дьо ла Рюмин, замъка Сен-Мер. Ако имате още сили, посетете Олимпийския музей и обядвайте в панорамния ресторант. 

Следобед можете да се разходите до Монтрьо и замъка Шион. Това е едно от най-прекрасните крайбрежни градчета по езерото. Известно е като „швейцарския лазурен бряг”.  Там можете да разгледате красивите дворци и вили от периода на Бел Епок. Гвоздеят в програмата е замъкът Шийон, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на Женевското езеро. 
Нова година край Женевското езеро
Снимка: Dennis Jarvis/Flickr


Възможностите за посрещане на Нова година в Женева са най-различни. Някои избират стандартно да прекарат празника в ресторанта на хотела. Ако искате нещо по-специално, препоръчваме ви да посетите бар на брега на Женевското езеро. В полунощ фойерверките се отразяват в спокойните му води и пейзажът се превръща в истинска цветна феерия. 
Нова година край Женевското езеро
Снимка: Cristian Bortes/Flickr

След като си починете от среднощния купон, можете да се насочите към алпийския курорт Шамони. За тези, които обичат по-лежерното прекарване, се предлага изкачване с влак до панорамата на Мон Блан!

Женева ви очаква! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин