Нови макети в Парка на миниатюрите под Царевец - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нови макети в Парка на миниатюрите под Царевец

Две уникални скални забележителности вече могат да се видят в Парка на миниатюрите Мини България във Велико Търново.

Това са макетите на Мадарския конник - единственият скален релеф в Европа от периода на ранното средновековие, обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство и манастир „Св. Димитрий Басарбовски“ – с.Басарбово, Русенско.

Това са първите две миниатюри, изработени в макетната работилница на парка под крепостта Царевец. Копията в мащаб 1:25 са прецизно ръчно направени в продължение на 4 месеца и в най-малките детайли, като трапезарията, иконите и пещерата-костница на Басарбовския манастир.

С новите попълнения колекцията „Мини България“ вече представя 62 исторически и природни забележителности от цялата страна. Разширяването на сбирката продължава с изработването в Украйна на нови миниатюри, като в средата на август ще бъдат експонирани макетите на Дряновския манастир, Троянския манастир „Успение Богородично“,  Доходното здание от Русе и др.

Специално за най-отпускарския месец август Парка на миниатюрите Мини България – „Търновград – духът на хилядолетна България“ предлага 20% намаление на цената на билетите. Ваканционните цени са: 8 лева за възрастни; 4 лева за деца от 7 до 18 години, пенсионери и инвалиди; 16 лева - семеен билет за двама възрастни с до три деца.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин