Ново приложение променя начина ни на пътуване - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ново приложение променя начина ни на пътуване
Автор: Peika.bg
Ново приложение променя начина ни на пътуване

Пътувате в чужбина? Тогава е сигурно, че поне веднъж сте запазвали самолетни билети или хотел през туристическа агенция или сайтове за резервации. 

Ново приложение, създадено от нашите съседи - македонците, предлага нещо различно. То се казва "Когато в Х" ("When in X") и целта му е да свърза хората, които  пътуват на Балканите с местните, които да споделят своя опит. 

Според един от създателите на приложението Антонио Кузмановски, досега подобно нещо е липсвало в туристическата индустрия. Сега пътешествениците могат да откриват малко популярни дейности или продукти, предлагани от местните. 

От маршрути за планинско колоездене до парапланеризъм, места за фотографиране на дивата природа и скрити скъпоценни камъни. "Когато в X" събира най-доброто от местните преживявания на Балканите. Според Антонио само когато човек се запознае с местните, прекара време с тях, прави нещата, които те вършат, може да опознае дадено място. Може да усети атмосферата и да се потопи в непозната култура. Освен това приложението ще подпомогне местната икономика, допълва той. 

Следващата стъпка в развитието на  "Когато в X" е да покрие целия балкански регион и да се разшири в останалата част на Европа до края на 2019 г. Приложението може да се изтегли както в App Store, така и в Google Play Магазин.

Приятни пътешествия из Балканите!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин