Няколко неща, които трябва да знаете, когато пътувате до Обединените арабски емирства - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Няколко неща, които трябва да знаете, когато пътувате до Обединените арабски емирства
Автор: Peika.bg
Няколко неща, които трябва да знаете, когато пътувате до Обединените арабски емирства
Снимка: pixabay

Пътуването е забавно, особено когато отивате в нова страна или дори нов континент. Всички различия в културата, езика, традициите, навиците и дори законите! Другите сегменти са интересни за запознаване, когато стигнете до там. Законът обаче е нещо, за което трябва да направите малко проучване, преди да отидете в друга държава.

Колкото и странно да звучи, дори страни, които са близки, могат да имат различни забрани. Вземете например пиенето на обществени места. В някои страни е нормално да го направите, докато в други може да спечелите доста голяма глоба. Ето защо всеки път, когато пътувате в чужбина, не забравяйте да направите малко проучване онлайн или може би попитайте приятелите си дали са запознати с разпоредбите на тази страна. Не искате в крайна сметка да плащате или дори по-лошо – отидете в затвора, само защото нямате представа, че правите нещо нередно.

Интересен факт е, че много туристи са пътували до Обединените арабски емирства, без да познават разпоредбите, което е довело някои от тях до трудни ситуации. Сега знаем, че Дубай, който е популярен град в Обединените арабски емирства, е известна и привлекателна дестинация и вероятно ще искате да го посетите някой ден, главно защото е известен с луксозно пазаруване, ултрамодерна архитектура и вълнуващ нощен живот.

Ако вече сте решили да пътувате до Дубай или сте избрали друга дестинация в Обединените арабски емирства, значи четете правилната статия! Винаги можете да направите проучване за дестинацията. Въпреки това, ние вече си направихме домашното.

Ето нещата, с които трябва да сте наясно, докато пребивавате в Обединените арабски емирства:

Спазвайте местните закони и облекло

Законодателството и начинът на обличане в Обединените арабски емирства могат да бъдат малко по-строги, отколкото в други страни. Не винаги нещата, които се считат за нормални във вашата страна, са разрешени и в Обединените арабски емирства. Имайте предвид, че хората там могат да намерят вашите действия за обидни, така че внимавайте да се държите добре. Не правете нищо неуважително, особено на някои места, които се считат за святи или в периода на Рамадан, техния най-ценен религиозен празник в годината.

Обърнете внимание на дрескода

Жените трябва да внимават с това! Не им е позволено да показват много кожа по улиците. Ето защо те НЕ трябва да се обличат провокативно, тъй като привличането на твърде много внимание не е добре. Ръцете и краката трябва да са покрити, без изобщо да показват бельо! Не мислете да ходите през града по бански до плажа, тъй като те са разрешени само на плажа или басейна.

Внимавайте за обидно поведение

Ако не си поплювате много и използвате груби думи и жестове, когато се ядосвате, тогава ви предлагаме да не правите това тук, защото можете бързо да бъдете затворени в затвора или депортирани. Особено когато се карате с полицаи.

Показването на привързаност на публично място може да бъде много грубо, знаейки, че дори хора, които са се целували, са били арестувани.

Изберете внимателно какво внасяте в страната

Имайте предвид, че това е страна, където свинското месо и порнографията са незаконни. Освен това, каквото и да вземете със себе си, като книги, видеоклипове и списания, те ще бъдат прегледани, когато влезете в страната. 

Спокойно с алкохола

По-добре се откажете от плана си да пиете нещо и да се разхождате из града. На първо място, имате нужда от специален лиценз за алкохол, за да купувате и пиете и можете да го направите само у дома или на позволени за това места. Можете да пиете алкохол в някои лицензирани хотели и клубове, но пиенето на публично място е строго наказуемо. Освен това (зависи от града) трябва да сте поне на 18, ако искате да консумирате алкохол. В Дубай ви е разрешено да пиете алкохол на 21-годишна възраст.

Забравете за наркотиците

Обединените арабски емирства имат НУЛЕВА толерантност към приемане, продажба и всякакъв вид притежание на наркотици. Наказанията могат да варират, но започват с минимум 4 години затвор. Трафикът на наркотици може дори да бъде наказан със смъртно наказание! Когато опаковате, опитайте се дори да проучите дали лекарствата, които трябва да вземете със себе си, са законни. Това е нещо, което трябва да се вземе сериозно.

Електронните цигари също са незаконни в ОАЕ и най-вероятно ще ви бъдат отнети на мястото на пристигане.

Имайте предвид, че не можете да правите снимки на всичко

За всички туристи, но особено тези със страст към фотографията, внимавайте да не снимате всичко в Обединените арабски емирства. Правенето на снимки на някои правителствени сгради и военни съоръжения просто не е разрешено. Може да получите сериозно наказание или дори да се отбиете за няколко въпроса в полицейския участък.

Ако сте мъж, изобщо не си мислете да снимате жени на плажа. Или на самолети в небето. Ако не внимавате, лесно можете да бъдете погрешно разбрани и възприети като подозрителни.

Освен това, ако носите със себе си впечатляваща камера и допълнително оборудване за нея, може да бъдете помолени за разрешение, преди да влезете в Обединените арабски емирства.

Отношения извън брака

Отношенията извън брака не се толерират, а изневярата е не просто тема табу, а може да бъде наказана.

Еднополовите бракове не се признават. Правилата в тази насока са особено строги и с тях шега не бива. Като цяло отново се връщаме на темата за "показване на емоции", която не се толерира по никакъв начин.

Информирайте се преди да резервирате хотел. Ако не сте на 18, не можете да бъдете гост в хотела, ако не сте придружени от възрастен. При настаняване е нормално на рецепцията да се вземе фотокопие на паспорта или личната ви карта. Четенето на всички тези ограничения и условия на поведение може да ви накара да спрете и да помислите дали да отидете на почивка. Трябва обаче да имате предвид, че това е само за да ви информира за разпоредбите, а не за да ви плаши. Вероятно вече сте наясно с половината неща, но винаги е хубаво да ги прегледате преди тръгване. Обединените арабски емирства са страхотно място за посещение, предлагащо много очарователни и изключителни места за посещение. И винаги е хубаво да изживееш нова култура, да се изгубиш сред красотите на друга страна и да изживееш един ден като местен.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин