Ню Йорк постепенно отваря вратите си за туристи - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ню Йорк постепенно отваря вратите си за туристи
Автор: Peika.bg
Ню Йорк постепенно отваря вратите си за туристи

След една година строги рестрикции и изолация от обявената пандемията, Ню Йорк отново се появява с нови трапезарии на открито, шикозни нови хотели и обновени транспортни услуги.

“New York City & Company”, официалното бюрото за организиране на конгреси и посетители на града, наскоро обяви своя многопластов подход за отваряне след като барове, ресторанти и Бродуей.

Основен тласък към отварянето на града дойде и под формата на инвестиция в маркетингова кампания за 30 млн. долара, обявена от кмета на Ню Йорк Бил де Блазио чрез онлайн пресконференция.

Моделът за връщане към бизнеса за отваряне на града се хвърля настрана, тъй като на преден план излизат нови планове и инициативи с проблеми като устойчивост, разнообразие и разпространение на богатството във всичките пет района.

Ще се акцентира върху вземането на уроците, извлечени от спирането, и прилагането им по нови начини.

Що се отнася до ресторантите, това означава не само да се насладите на вечеря на открито, но и да посетите събитие на сцена на открито в кафенето, като тези, които често се срещат по улиците на Париж или Милано.

В момента капацитетът за хранене на закрито е 50%, а баровете и ресторантите могат да останат отворени до полунощ.

Според съобщението им за пресата NYC & Company прогнозира, че 36,4 млн. души ще пътуват до Ню Йорк през 2021 г., възстановявайки повече от 50% от рекордните 66,6 млн. посетители, посетили през 2019 г.

Когато пристигнат, посетителите ще видят множество промени, направени в транспортната система на Ню Йорк. Сред най-големите е редизайнът на терминал Б на летище „ЛаГуардиа” в Куинс. След обновленията, той вече разполага с 35 нови порти и близо 50 магазина и ресторанта, разположени навсякъде. Летище „Нюарк Либърти” е близо до приключване на неотдавнашните ремонти.

Влаковата зала Мойнихан е най-новият транспортен център на града в Ню Йорк. Бившата сграда на пощата на Джеймс А. Фарли е разширение на Пенн Стейшън и ще обслужва клиенти на ЛИРР и Амтрак.

Фериботът от Ню Йорк добавя нови маршрути и допълнителни спирки към вече съществуващите, които ще разширят обслужването си във всичките пет района на града.

Като един от най-големите световни центрове за изкуства и култура, Ню Йорк бавно започва да отваря своите известни музеи като Музея по естествена история, художествени галерии като Гугенхайм и зоологически градини като зоопарка в Бронкс – позволявайки 50% капацитет от 26 април.

Що се отнася до Бродуей, няколко продукции са готови за пролетното отваряне, докато повечето ще чакат до началото на есента, за да отворят вратите си.

Хотелският сектор, който беше опустошен по време на пандемията, бавно оживява с 116 нови хотела в процес на планиране за 2021 г.

Все още им  работа за вършене, но кметът, заедно с всички, участващи в туристическия сектор на Ню Йорк, се надяват градът да се възстанови и отново да приветства милиони на оживените си улици, вълнуваща сцена за хранене и всички тези ярки светлини.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин