Огнен водопад в Йосемити?! - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Огнен водопад в Йосемити?!
Автор: Peika.bg
Огнен водопад в Йосемити?!

Всяка година от средата до края на февруари може да се види завладяваща и необичайна гледка, докато слънцето залязва в националния парк Йосемити.

 

Водопад, който тече през зимата през източния край на Ел Капитан в долината, може да се види осветен в блестящи светещи оттенъци на оранжево и червено, сякаш лава тече по лицето на скалата. Това явление се нарича Йосемитски огън и винаги успява да плени изумената публика, която се е осмелила да го види.

Поразителният светлинен ефект се случва във вечер с ясно небе, когато водопадът тече и е причинен от водата, осветена от залеза, когато е в правилната позиция през февруари.

Докато мъглата или облаците отгоре могат да отменят ефекта, в редки случаи те могат да помогнат за създаването на интересна лека игра. Трябва да има няколко елемента, за да се случи явлението. Трябва да има достатъчно вода при Хвощяшкия водопад, което означава, че снегът от земята трябва да се разтопи от слънцето, за да може той да тече през ръба. Поразителните визуални ефекти на феномена го правят популярен сред фотографите.

Моментът се случва между пет и петнадесет минути преди залез слънце.

Невероятно популярно е, когато хората пътуват от цялата страна, за да намерят първокласно място от началото на деня нататък. Yosemite.com съветва хората, които се интересуват да го видят, да се отправят там сутринта или рано следобед.

Освен първенец за континента, водопадът Йосемити е и един от най-високите в цял свят. Допълнителен плюс е лесната достъпност, като годишно хиляди туристи идва в националния парк, за да зърнат и усетят неописуемата мощ на тази природна картина.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин