Огняново: Забележителности за един уикенд - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Огняново: Забележителности за един уикенд
Автор: Мария Ангелова

Ако сте дошли в Огняново за уикенд, най-напред си доставете ударна доза почивка, излежаване, киснене в минерална вода, потене в сауна и парна баня и други процедури и дейности, които действат разкрасително на тялото и душата. Дори бихме препоръчали вашата почивка в благоевградското село да се изчерпи само с това. Ако обаче сте неспокойни души, които няма как да не изследват селото, близките села и интересните места в района, ето какво може да се прави в Огняново.

Огняново

В самото село Огняново минералната вода е забележителност сама по себе си. Всеки хотел има спа център или предлага блаженства с минерална вода. Цените са добри, условията - също.

Не пропускайте да посетите и едно специално място – минералният извор Мирото. Достъпът до него е свободен, а самият извор е под открито небе. Водата вътре е топла и дори през зимата мястото не остава без посетители. Имайте предвид, че да дойдете в Мирото и да няма други хора, си е чист късмет. Дори и нощем може да ви се наложи да делите басейна с други любители на къпането под звездите. Питайте в хотела си как да стигнете до Мирото.

Село Марчево

Село Марчево се намира само на 5 минути пеша от Огняново – двете населени места почти са се слели в едно. Марчево не е някакво специално място с известни забележителности, но разходката по улиците му е приятна, а във високата му част има интересна църква с архитектура, наподобяваща на готова за изстрелване ракета. А и от тази църква се разкрива най-хубавата гледка към Огняново! Прочетете статия за Марчево. 

Никополис ад Нестум

Разкопките от древния град Никополис ад Нестум се намират на няколко километра след село Марчево в посока Гърмен. Селището е основано някъде около 106 г. от император Траян. Още по римско време водата от изворите в района е била оценена и в Никополис ад Нестум е открита древна обществена баня.

Село Лещен

На 10 км от Огняново къщите са с каменни покриви, улиците са криви и тесни, а времето сякаш е спряло. Изключително спокойно и зареждащо място. Посетете кръчмата и галерията. Прочетете още за село Лещен

Село Ковачевица

Намира се на 17 км от Огняново, а усещането е сякаш сте на един век оттук. Селото е запазило автентичната си архитектура, като в същото време животът в него продължава да кипи и до днес. Прочетете още за село Ковачевица. 

Село Делчево

Намира се на 19 км от Огняново. Минавате през Гоце Делчев и продължавате по пътя нагоре по един от най-живописните и същевременно най-усукани пътища, които биха могли да съществуват на тази планета. Завоите са толкова много и толкова остри, че накрая започвате да ги приемате лично. На върха обаче ви очакват старинни къщи, гледка, от която ще онемеете, както и местните баби, които ще отговорят на вашия поздрав с „Дал бог добро!“. Прочетете още за село Делчево.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин