Около света с 8 екзотични коктейла - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Около света с 8 екзотични коктейла
Автор: Виктория Трифонова
Около света с 8 екзотични коктейла
Снимка: Thinkstock/Guliver

Лято, плаж море и студена напитка - рецептата за перфектната почивка. Ако обаче ви се е допило нещо различно, ето няколко свежи идеи за екзотични коктейли, които ще ви позволят да обиколите света без да се мърдате от сянката под чадъра и удобния шезлонг.

Дестинация Бахамски острови с Бахама мама

Aко отидете до Бахамите, местните бармани ще ви сервират коктейла в кокосов орех. Но ако Бахама мама ви изкушава, а не ви се пътуват хиляди километри, то винаги можете да си го приготвите и в домашни условия. Всичко, от което имате нужда, е малко бял и малко кафяв ром, кокосов ликьор, прясно изстискан лимонов сок, сок от ананас и, разбира се, лед. Този магически коктейл веднага ще ви пренесе от креслото в хола в някой бар на плажа сред палми, карибско настроение и ритми.

Дестинация Тайланд с коктейл с чили и личи

Този нетипичен коктейл за пръв път е направен в Тайланд и бързо е завладял сърцата на местните. Ако комбинацията от люто и сладко ви изкушава, то ето рецептата, за да си го приготвите вкъщи: налейте в един шейкър водка, сок от личи, няколко капки лимонов сок, лед, прибавете Табаско сос и разбъркайте.

Дестинация Франция с коктейл Кир

Кир е коктейл, носещ в себе си френска елегантност и уникален вкус. Този коктейл е изключително популярен във Франция, а и е лесен за приготвяне. Всичко, от което имате нужда е ликьор от касис и бяло вино. А ако желаете да получите завършен вид и да впечатлите гостите, украсете чашата с пресни горски плодове.

Дестинация Куба с коктейла Ел пресиденте

Това е кубинската версия на Дайкири, за пръв път направена през 1920 г. Коктейлът е кръстен на кубинския президент Херардо Мачадо. За да опитате тази кубинска класика, ви трябват ром, Кюрасао, вермут и гренадин.

Дестинация Испания със сангрия

Ако имате желание за малко сангрия и много фиеста, няма нужда да ходите чак до Испания. Ето как може сами да приготвите тази свежа напитка. Имате нужда от бяло или червено вино, малко ром, лимонада, канела и парчета портокал.

Дестинация Чили с коктейл Бикотеадо

Този екзотичен коктейл е запазена марка на Чили, но може да бъде приготвен в абсолютно всяко кътче на планетата. Бикотеадо е напитка, която гарантира главоболието на следващия ден. В Чили често се приготвя като шега на някого, смесвайки всякакъв вид алкохол, който е под ръка. Вино, ром, водка, бира, кола - няма значение какви са съставките, важно е просто да ги смесите в една голяма чаша.

Дестинация Норвегия с коктейл Гльог

Няма да е винаги лято, затова класацията ще завърши с една напитка, подходяща за студените зимни вечери. Гльогът е норвежкият вариант на българското греяно вино. Трябват ви червено вино, малко водка, канела, карамфил, стафиди, резени портокал и ябълка. Всичко това се поставя в подходящ съд на котлона, като се маха оттам преди течността да е започнала да ври (точната рецепта за гльог).

Дестинация България с мастика с таратор

Сигурно сега се чудите дали правилно сте прочели и какво му е екзотичното на мастиката с таратор. За да разберете попитайте, който и да е чужденец и само по погледа му ще разберете, че един от най-екзотичните коктейли се намира на територията на нашата мила родина. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин