Остров Бали през погледа на един българин - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Остров Бали през погледа на един българин
Автор: Мария Ангелова

Когато Андрей Eдрев отива за първи път в Бали, го прави като всички бели туристи – от любопитство. Когато отива за втори път в Бали, го прави, за да... си намери нова държава.


Андрей е сред участниците в риалити предаването „Островът на изкушението”, а от три години всяка зима живее в Бали, където е наел вила с малка джунгла и басейн. Ето как изглежда екзотичният остров през погледа на един българин:

Бали ми харесва... заради 8-те градуса под екватора и 32-те градуса на въздуха целогодишно. Харесва ми кожата ми да е постоянно влажна и добре осолена.

29962

Първото място, на което ще ви заведа в Бали, е... Грийн Боул бийч - уникален плаж, все още непревзет от туристите заради трудния достъп и заради пещерата, в която можеш да поспиш като стане горещо.

Когато ми се иска малко спокойствие в Бали, отивам... на моя остров Рундума, който е на два полета по 4 часа до Макасар и Бау Бау и после с две лодки по 12-20 часа до Томия и Рундума. Там си имам "бялата пътека" и личен плаж.

Ако дойдете в Бали, задължително се снимайте с... маймунките в Мънки форест, Убуд, с някой шаман или гуру с неизмита коса, с Уотър Блоу в Нуса Дуа, под водата на Нуса Пенида със скатовете.

29964

Ако трябва да опитате едно-единствено нещо от местната кухня, то непременно трябва да е... Баби Гулинг, печено прасенце.

Жителите на Бали никога не биха... повишили тон и не биха те излъгали, ако са поели ангажимент към теб.

Можеш да познаеш, че някой е от Бали по... това, че като му кажеш "суксма" и той ти отговори "мауали", или иначе казано, "благодаря", "за нищо".

Малко хора знаят за Бали, че... е в Индонезия. Повечето хора в България си мислят, че е отделна държава. Населението е предимно хинди и го наричат Островът на хилядата храма.

Най-добрата еднодневна екскурзия от Бали е до... Ломбок, а по-смелите могат да стигнат и до розовия плаж и до Флорес и Комодо, там където живее комодският варан.

Само в Бали може да се случи да... видите танца кечак, да се насладите на залеза над Джимбаран, да срещнете хора, които са дошли да търсят себе си и такива, които са се изгубили.

29960

За кафе и сладкиш отидете в... ресторант "Варисан" на улица "Керобокан", намерете Жан-Пиер и му предайте поздрави от мен. Кажете му да ви донесе суфле от маракуя с ягодово сорбе.

За бира и парти отидете в... плажен бар "Финс".

Пейката с най-красивата гледка в Бали се намира... при храма на скалите в Улувату

*

Живеете в чужбина и искате да ни разкажете как изглежда градът ви през погледа на един българин? Пишете ни на info@peika.bg!

Прочетете още от поредицата интервюта през погледа на един местен.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин