Открийте камъка на късмета на плаж Златен рог - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Открийте камъка на късмета на плаж Златен рог
Автор: Peika.bg
Открийте камъка на късмета на плаж Златен рог
Снимка: pixabay

Златен рог се намира на остров Брач, Хърватия. Красивият плаж се простира на 530 метра в топлото кристално чисто Адриатическо море.

Уникалното местоположение привлича много туристи, които могат да се насладят на слънце, топло море и водни спортове. Островът е известно място за уиндсърфинг. Поради ветровете, формата на Златния рог постоянно се променя.

Дългата 500 метра права, сътворена съвършено от камъчета е покрита с фини камъни като естествено произведение на изкуството. Творците на природата – ветровете и морските течения – се обединяват, за да прекроят игриво нейния рог. Това е и мястото, където може да се намери камъкът на късмета. Тези, които го намерят, ще се радват на вечно щастие.

В дълбоката сянка на малка борова горичка ще откриете останки от римска писцина – паметник-водохранилище на около 1800 години. Плажът предлага и наем на разнообразно спортно оборудване, богат избор от храни и напитки и всичко останало, от което се нуждаете, за да се насладите на слънцето и морето.

Открийте камъка на късмета на плаж Златен рог
Снимка: pixabay

Това е един от най-красивите плажове на Адриатическото крайбрежие. Ако случайно сте в центъра на Бол и сте в настроение за разходка по красива алея, ще ви отнеме 15 минути, за да стигнете до там. В противен случай вземете туристическо влакче и се насладете на пътуването - кара на всеки 30 минути.

Местни културни и развлекателни събития, концерти, състезания, световни първенства, можем да продължим да изброяваме. Разгледайте богатата програма от събития в една от най-популярните туристически дестинации на Адриатическо море.

Снимките не са достатъчни, за да опишат пълното изживяване и индивидуалност на плажа Златен рог. Този феномен и усещането за него е най-добре да бъде изживян!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин