3 страхотни идеи за ваканции в Европа, които са подходящи за деца - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 страхотни идеи за ваканции в Европа, които са подходящи за деца
Автор: Александра Любова
3 страхотни идеи за ваканции в Европа, които са подходящи за деца
Снимка: pixabay

Чудите се къде да отидете на почивка това лято? Европа има много красиви места, исторически важни градове и диви природни паркове. Има прекрасни плажове, впечатляващи планини, художествени галерии и очарователни музеи. Звучи невероятно, нали? Така е, но ако кажете на децата си, че отивате на почивка, за да научите повече за историята на дадено място и да се изкачите на планина, те може да не са толкова развълнувани, колкото бихте очаквали.

За щастие има и разнообразие от дестинации, на които могат да се насладят както деца, така и възрастни.

Имаме три предложения за вас: Италия, Португалия и Хърватия. Разгледайте списъка по-долу и разберете защо посещението на тези места е добра идея, подходяща и за децата.

1. Тоскана, Италия

3 страхотни идеи за ваканции в Европа, които са подходящи за деца
Снимка: pixabay

Живописната Тоскана без съмнение е една от най-добрите дестинации в Европа. Спиращи дъха пейзажи и тонове изкуство гарантират завладяваща почивка. Маслинови горички, кипариси, драматични планини, хълмове и други чудеса на природата се съчетават с очарователни къщи, красиви църкви и исторически паметници. Всичко е красиво в Тоскана, от частни, възхитително украсени дворове до известните архитектурни вълшебства. Добавете вкусната кухня с разнообразие от здравословни ястия, базирани на местни продукти, и ще получите пълен пакет от атракции.

Какво да направите: Посещението на Флоренция и Сиена е задължително. И двата града са просто очарователни, всеки по свой начин. Флоренция, цялата боядисана в бяло и синьо, няма друго такова място, когато става въпрос за изобилието от изкуство. Сиена, готическа и уютна, е мястото, където влизате и искате да останете там възможно най-дълго. Образователните обиколки са страхотни; можете да откриете църкви и музеи и след това да заведете децата за вкусен и един път по рода си сладолед. Напълно възможно е, след като се върнат у дома, децата най-вече да си спомнят вкусния италиански сладолед.

Трябва също да посетите Колоди, село, където е роден Карло Колоди, авторът на Пинокио. Има парк Пинокио ​​с интересни изложби, зелени площи и работилници за правене на кукли. Зоологическата градина Пистоя също е забавна атракция, както и Acqua Villages (едното от тях се намира във Фолоника, а второто в Ливорно). Във Виареджо можете да направите обиколка с катамаран и да видите делфини.

2. Алгарве, Португалия

3 страхотни идеи за ваканции в Европа, които са подходящи за деца
Снимка: wikimedia

Алгарве е един от най-известните региони на Португалия и нищо чудно, че примамва посетителите толкова успешно: драматични скали, кристално синя вода, пясъчни острови и златни плажове, очарователни малки градчета, традиционна музика, красиви замъци и безкрайно слънце, това е основното, което кара хората да се влюбят в Алгарве. Туризмът процъфтява, както и цветята по склона на хълма. Местните се усмихват на туристите, а туристите се усмихват в отговор. Как да не се усмихнеш, когато времето е перфектно, храната е вкусна и пейзажите са фантастични? Алгарве е особено известен сред плажните ентусиасти и купонджиите, но в тази област има много повече от просто слънчеви бани и цветни напитки на фона на океана. Можете лесно да организирате активни, подходящи за децата ваканции до Алгарве, просто изберете правилните места и дейности.

Какво да правите: Мека за любителите на водните спортове, Алгарве е идеалното място да опитате сърф. Можете да запишете по-големи деца на курс, ще бъде невероятно приключение. Има също така световно известни голф игрища и няколко места, където можете да практикувате картинг. Една от популярните закрити картинг писти, Hot Wheels Raceway, се намира в Албуфейра.

Колоезденето е страхотно, из целия регион можете да намерите много живописни пътеки. Няма нищо по-красиво от това да карате с велосипед нагоре по хълмовете и през традиционните села, да спирате от време на време, за да купите сочни портокали от крайпътните сергии. Тъй като повечето деца обичат аквапаркове, можете също да помислите за посещение на Aqualand Algarve. За малко образователно преживяване отидете до Фаро или Лагос и посетете един от Centros de Ciências Vivas, научни центрове. Звездна атракция, която наистина не бива да пропускате, е Zoomarine в Албуфейра. Това е уникален шанс за децата наистина да се срещнат с животните, които вероятно са виждали само в учебниците си. Тюлени, морски лъвове, делфини и тропически птици ги чакат там.

3. Хърватия

3 страхотни идеи за ваканции в Европа, които са подходящи за деца
Снимка: pixabay

Вълшебното крайбрежие на Хърватия е спиращо дъха. Ще ви удиви, без значение колко чудеса вече сте видели в живота си. Сините води, съчетани с древни градове, създават красив пейзаж и това вече е достатъчна причина да посетите тази прекрасна страна. Но след това, когато се отдалечите от брега и се отправите към централната част на Хърватия, ще откриете, че има още повече впечатляващи гледки: планини, водопади, прекрасни езера, подземни пещерии, зелени земеделски земи. Оглеждането наоколо е занимание само по себе си, но, разбира се, Хърватия може да предложи много повече. Разглеждане на много острови, забележителности в исторически градове, хранене в традиционни ресторанти, това са само някои от многото възможности за забавление, налични в Хърватия. Възрастните имат повече от достатъчно работа в Хърватия, но също и децата. Това е едно от местата, които определено можете да изберете за подходяща за деца почивка и няма да съжалявате.

Какво да направите: Какво ще кажете за пътуване с ферибот? Можете да пътувате от континента до един от многобройните острови на Хърватия. Ако имате повече време, ветроходството също е опция. Можете да наемете лодка и да пътувате от един остров до друг. Още едно приключенско нещо е уиндсърфът, идеален за възрастни и по-големи деца. По цялото крайбрежие има много училища по уиндсърф, които предоставят уроци и оборудване.

Еднодневна екскурзия до националния парк Кърка също е добра идея. Там можете да плувате под водопади или да си направите пикник. Изграждането на пясъчни замъци на прекрасните плажове на Хърватия, слънчевите бани и игра на волейбол са чудесен начин за почивка. Когато вече почувствате, че ви е достатъчен престоят на плажа (е, трудно е да имате достатъчно време на хърватски плажове, но децата може да се нуждаят от малко разнообразие), се отправете към Aquapark Istralandia. Това е огромен воден парк с множество пързалки, плувни басейни и игрища за волейбол и бадминтон.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин