Още 3 малки европейски града, които ще ви изненадат - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Още 3 малки европейски града, които ще ви изненадат
Автор: Peika.bg
Още 3 малки европейски града, които ще ви изненадат
Снимка: pixabay

Извън космополитните столици и големите мегаполиси, Европа пази своите малки тайни.

Малките градове, някои от които туристически, но никога дори наполовина толкова, колкото големите градове, са местата, където можете да избягате, за да намерите малко спокойствие, да се почувствате добре, удобно и добре дошъл. Това са и местата, където както природата, така и традицията са най-добре запазени, което ви дава възможност да откриете автентичната страна на Европа. Ако това е, което търсите, списъкът по-долу ще ви предостави някои идеи за бъдещите ви пътувания.

1. СиенаИталия

Още 3 малки европейски града, които ще ви изненадат
Снимка: pixabay

Ах, Италия, толкова пълна с чудеса! Едно прекрасно село тук, исторически град там, след това зашеметяващ плаж и тонове райски сладолед. Човек може да прекара цял живот, пътувайки из тази страна и пак да не успее да види всичките й най-големи скъпоценни камъни. Но ако отидете в Италия и харесвате малки градове, не забравяйте да включите Сиена в списъка си. Разположена в живописната Тоскана, където всичко изглежда като потенциална пощенска картичка, Сиена е една от най-добрите части на региона. Кафявите, жълтите и златните цветове на готическите сгради го карат да предизвиква чувства на топлина и уют, в същото време е впечатляващо красиво.

Piazza Del Campo e уникален площад в центъра на града, оживено място, винаги пълно с хора, които се разхождат наоколо, разговарят с приятели, пият вино или просто седят в прекрасната среда и се наслаждават на всичко наоколо. Много посетители, дори и да дойдат само за кратко и да огледат наоколо, помнят Сиена за дълго време. Еднодневно пътуване е достатъчно, за да се влюбите.

2. ДелфтХоландия

Още 3 малки европейски града, които ще ви изненадат
Снимка: pixabay

Ако се занимавате с изобразително изкуство, несъмнено сте се замислили откъде са се вдъхновили холандските художници. Не се чудете повече, просто отидете в Делфт и ще разберете. Този малък град е родно място на Йоханес Вермеер, известен и гениален художник. Неговата атмосферна картина View of Delft представя оригинална визия на града. Истинското място обаче не е по-малко атмосферно, традиционната архитектура и улиците, облицовани с канали, правят Делфт наистина живописен малък град.

Има нещо изключително в Делфт и дори да не можете да кажете какво точно е, просто усещате, че е някак омагьосващо. Може би заради каналите, или изкуството, или старите сгради. Какъвто и да е източникът на уникалността на Делфт, той работи перфектно. Той е малък и компактен, така че можете лесно да се разхождате от една гледка до друга. Не забравяйте да посетите Vermeer Centrum и един от антикварните магазини, където можете да разгледате традиционната делфтска керамика.

3. Котор, Черна гора

Още 3 малки европейски града, които ще ви изненадат
Снимка: pixabay

В самия край на Которския залив, вклинен сред великолепни планини, се намира удивителният и чудесен град Котор. Цяла Черна гора е вълшебно място, дори името на страната звучи поетично, но посещението на Котор от много пътешественици се смята за най-важната част от черногорските пътувания. Основната атракция на Котор е Старият град, където традициите и историята са все още живи и в невероятна форма. Църкви, музеи, катедрали и дворци, площади, пазари и тесни улички са просто вдъхновяващи. Когато се разхождате из града, погледнете нагоре и на изток ще видите стените на Горния град, разположени на скалите над Котор. Те изглеждат особено зашеметяващо през нощта, красиво осветени и отразяващи се във водата.

Ако решите да се изкачите по 1350-те стъпала, водещи до стените, ще бъдете възнаградени с фантастична гледка към града и целия залив. През последните години Черна гора стана популярна туристическа дестинация, както и Котор, но в сравнение с други места по крайбрежието, тя все още е сравнително фина. Една дума, която описва Котор най-точно е романтична, но романтична по автентичен, очарователен начин, а не кичозно или прекалено драматично.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин