Парти в рая - посетете хърватския остров Хвар - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Парти в рая - посетете хърватския остров Хвар
Автор: Peika.bg
Парти в рая - посетете хърватския остров Хвар
Снимка: pixabay

Зашеметяващото крайбрежие на Хърватия има много острови, които трябва да бъдат проучени. Един от най-признатите и най-красивите е остров Хвар.

Не позволявайте на популярността му да ви отблъсне – хората обичат това място с причина. Предлага четири различни неща: барове, красота, почивки и лодки. Страхотен нощен живот, красива природа, време за релакс и много възможности да излезете в морето – остров Хвар има всичко.

Барове на остров Хвар

Парти в рая - посетете хърватския остров Хвар
Снимка: pixabay

Пътуване в Хърватия? Една повтаряща се фраза, която ще чуете, особено по южното крайбрежие, е – отидете на Хвар! Чувате истории за хора, които отиват на еднодневна екскурзия и остават за една седмица. Защо? Енергията на този остров е пристрастяваща – особено нощният живот. От плажни партита до скрити клубове до местни барове, Хвар е постоянен набор от забавления. През лятото младите хора се събират на този малък остров – безкрайни нощи, евтини напитки и страхотни хора. Искате ли да избегнете лудите, шумни нощи? Не идвайте на Хвар през лятото. Юли и август е доста пренаселено. През цялата година ще намерите барове и клубове, посрещащи гости, но в по-спокойни времена можете да зададете темпото си.

Carpe Diem е клуб, който отговаря на името си, разположен в сърцето на град Хвар. Отидете тук за голяма забава – няма да ви разочарова. Той е домакин на голяма външна тераса, където можете да наблюдавате залеза над вечерното море. Плажният бар Carpe Diem има същите вибрации, но той е навън на плажа. Елате тук за бавни ранни вечерни коктейли, които ви подготвят за през нощта. Хамаци, волейбол и плуване са в изобилие. За нещо малко по-диво се отправете към Кива. Специализирано е в по-силни купони – по-силна музика, по-късни вечери и специалитети от текила. Венеранда – с електронна музика на заден план, наблюдавайте изгрева от фантастична външна тераса.

Дори клубовете носят красота – винаги близо до морето и често със зашеметяваща гледка. Дори в една дива нощ, усещането е балансирано. Просто страхотни времена – забавни танци, нови хора, силна музика и запомняща се вечер.

Красота

Парти в рая - посетете хърватския остров Хвар
Снимка: pixabay

Дори с многото и различни разсейвания на Хвар е трудно да пропуснете неговата зашеметяваща природна красота. Има я навсякъде – на ферибота, плажовете, гледките от всеки прозорец и улиците, през които вървите. Намирайки се на остров Хвар, водата е постоянен източник на природна красота – тюркоазени води и необятни океански гледки. По-нататък в Острова има зелени хълмове, които трябва да бъдат проучени. Те се простират отвъд самия град. Следвайте източното крайбрежие за по-дълги разходки около остров Хвар и поглъщайте постоянните сцени на природна красота.

Парти в рая - посетете хърватския остров Хвар
Снимка: pixabay

Улиците са пълни с класическа хърватска архитектура. Червените покриви и кремавите стени доминират. Всичко изглежда старинно, но добре поддържано и приказното време осветява каменните улици. Градът е малък, сладък и пълен с тесни пътища за разглеждане. Не забравяйте да намерите маршрут до крепостта Spanjola. Тя гледа надолу към Хвар, предоставяйки перфектната перспектива на красотата на града. Отвъд това гледката се простира до хоризонта, прекъсван само от малките зелени островчета в морето. 

Паузи

Парти в рая - посетете хърватския остров Хвар
Снимка: pixabay

Освен партита, остров Хвар предлага чиста райска релаксация. Нужда от почивка? Хвар е мястото, където можете да отидете. Особено ако правите дълго пътуване, може да е добре да си отделите малко време от постоянното движение. Хвар може да предложи приятния си климат и красива природа. Дървени шезлонги с възглавници, разположени върху скалите. Хамаци висят по бреговата ивица. Баровете продават евтини бири и коктейли в плажни колиби. Настанете се и прекарайте деня в състояние на блаженство на остров Хвар.

На Хвар има много младежки хостели. Всички те са евтини. И всички те предлагат уникално, чисто, забавно настаняване за релакс. Villa Skansi е чудесно място за престой. Разполага с просторна външна кухненска зона, където можете да приготвяте групови ястия вечер. Има общи места за сядане с гледка към пристанището. Останете до късно вечер, гледайки залеза над хълмовете на Хвар от удобната тераса на хостела. Или се присъединете към вечерната екскурзия до местен бар.

Villa Marija е друг перфектен хостел, в който да се отпуснете. Освен това има страхотна външна обща зона, което улеснява запознаването с нови хора и да се насладите на летния вечерен въздух. Има дори плувен басейн. Така че вземете книга, студена бира, отидете на плуване, пуснете музика, легнете на слънце и гледайте как слънцето бавно преминава през небето. 

Парти в рая - посетете хърватския остров Хвар
Снимка: pixabay

Лодки

Красива, лека, свежа тюркоазена вода заобикаля остров Хвар. Винаги е изкушаващо да скочите в морето и е перфектно освежаващо. Гмурнете се от стените на пристанището, плувайте на плажа и се качете по стълбите на скалите. Но когато става въпрос за изследване на Адриатическо море с лодка, бъдете малко по-внимателни.

Има безброй компании, предлагащи екскурзии с лодка до местни пещери и острови. Но те могат да станат ненужно скъпи и често имат скрити разходи. Само за 200 хърватски куни, можете сами да наемете лодка за целия ден. Между четирима или петима от вас цената е ниска и напълно си заслужава. Ако пътувате сами, просто попитайте някой в ​​хостела си и съберете група. Всеки иска да влезе във водата в Хвар и вие трябва да го направите. Плавайки около това крайбрежие, вие виждате остров Хвар от нова перспектива, и то красива. Освен това се забавлявате от свободата – отидете, където искате, спрете, където искате. Скочи от палубата в средата на океана. Изпийте малко бири и се отпуснете на слънце. Карайте обратно в светлината на залеза.

Парти в рая - посетете хърватския остров Хвар
Снимка: pixabay

Ако пътувате в Хърватия, остров Хвар е място, което определено трябва да посетите. Ако не сте в Хърватия – все пак отидете там! Заслужава си пътуването. Особено ако търсите идеалното място за парти или идеалното място за почивка. Хвар е достъпен за всеки и е обичан от всички. Какво повече бихте искали освен барове, красота, почивки и лодки!? 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин