Патая – курортът в Тайланд, който искаш да посетиш - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Патая – курортът в Тайланд, който искаш да посетиш
Автор: Peika.bg
Патая – курортът в Тайланд, който искаш да посетиш
Снимка: Richard Barton/Flickr

Патая е един постоянно жив, шумен и пъстър град, който предлага разнообразни забавления и изкушава с бурен нощен живот. 

В наши дни той вече е световноизвестна туристическа дестинация, намираща се на източното тайландско крайбрежие.

Заради безкрайната си плажна ивица, Патая е един от най-посещаваните градове в Тайландкато се явява достойна конкуренция дори на столицата БанкокГрадът е построен около красивия залив, във формата на полумесец, Айо Патая

Интересен факт за градчето е, че според тайландските хроники, той е и първият морски курорт в страната. В миналото той е бил малко населено място, чието основно препитание бил риболовът, а по-късно се създава и индустриален порт.

Патая – курортът в Тайланд, който искаш да посетиш
Снимка: Flickr


Една от най-интересните забележителности в околността е Ног Ноох – огромен тропически парк, известен с уникалната си Градина на орхидеите. Местните разказват, че тя излъчва особено очарование, а цветята придават приказна нотка на мястото и всеки успява да възроди приповдигнатостта на  духа си сред благоуханната им екзотика.
Патая – курортът в Тайланд, който искаш да посетиш

Друга основна забележителност е намиращата се близо до Патая ферма за крокодили, дресирани да впечатляват посетителите с интересно шоу.

Друга забележителност, на която със сигурност трбва да обърнете внимание, е Светилището на истината – гигантска дървена конструкция, разположена край морето в Северна Патая, с гледка към океана. За някои мястото е по-скоро като арт инсталация и културна забележителност отколкото религиозен храм. Както и да го възприемат туристите обаче Светилището си остава една внушителна и традиционна за тайландската архитектура и култура постройка, която събира под покрива си китайска, индийска, тайландска и кхмерска религиозна иконография и архитектура.

Патая – курортът в Тайланд, който искаш да посетиш

Патая е притегателно място не само за тайландците, но и за туристи от целия свят. Курортът е перфектното място за релакс, почивка и развлечения.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин